Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkez Bankası: Ekonomiye Sınırsız Miktarda Para Enjekte Edebiliriz

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, Sky News’e konuştu ve merkez bankasının Koronavirüse karşı hazırladığı planlardan bahsetti. Bailey röportaj sırasında her türlü adımı atmaya hazır olduklarını belirtti.

Bundan kısa süre önce Mark Carney’nin yerine gelen Andrew Bailey’yi kripto para dünyasından da tanıyoruz. Kendisi bundan bir ay önce Bitcoin hakkında konuşmuş, Bitcoin’e sadece “tüm parasını kaybetmeyi göze alan insanların” yatırım yapması gerektiğini söylemişti.

Radikal Kararlar

Bailey, Sky News’e verdiği demeçlerde İngiltere Merkez Bankası’nın Koronavirüsün ekonomik etkilerini azaltmak için “ne gerekiyorsa yapacağını” söyledi.

İngiltere Merkez Bankası geçen hafta ani bir kararla faiz oranında 50 baz puanlık indirime gitmiş ve oranı %0.25’e düşürmüştü. Ancak Bailey’nin açıklamalarına bakılacak olursa BoE çok daha radikal adımlar atmaya hazır gibi görünüyor.

Röportaj sırasında Bailey’ye İngiltere Merkez Bankası’nın vatandaşları zor durumda bırakmamak için daha fazla para basmayı düşünüp düşünmediği soruldu. Bailey’nin bu soruya yanıtı şöyle oldu:

“Şu anda makul olan her seçeneği değerlendiriyoruz. Fakat lütfen bu söylediğimi kesin (para basacakmışız gibi) yorumlamayın.”

Andrew Bailey bunun yanı sıra İngiltere Merkez Bankası’nın çeşitli işlemler aracılığıyla ekonomiye sınırsız miktarda likidite sağlamaya da hazır olduğunu söyledi.

Kripto Para Destekçilerinden Tepki

İngiltere Merkez Bankası’nın piyasaya sınırsız miktarda para vermeye hazır olması, banka yetkililerinin daha fazla para basmayı düşünüyor olmaları birçok kripto para takipçisi tarafından eleştirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment