Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere Merkezli Şirketten 1 Milyar Dolarlık Fon: Kripto, Web3 ve Fintek Girişimlerine Yatırım Yapacak

İngiltere merkezli girişim sermayesi şirketi Northzone, kripto girişimlerine yatırım yapmak için 1 milyar dolarlık fon başlattığını duyurdu.

Northzone’un 13 Eylül tarihinde resmi web sitesinden yaptığı açıklamaya göre Londra merkezli şirket, kripto,web3 ve fintek girişimlerine yatırım yapmak amacıyla 1 milyar dolarlık bir fon başlattı.

Şirketin ortaklarından Wendy Xiao Schadeck The Block’a verdiği demeçte, web3’ün firma için temel sektör olduğunu ancak web3 ve web2’nin fon döngüsü boyunca birleşmeye başlayacağını belirtti. Wendy, projelerin geçişkenliğinin yüksek olduğunu ve artık tanımların neresinde durulacağına karar vermenin zorlaştığından bahsetti.

Wendy 2018 kripto kışının başında yayınladığı “Kripto Yatırım Tezi” adlı yazısında, Northzone olarak Spotify, Avito ve iZettle gibi internet devlerini önceden keşfetmiş bir şirket olarak internetin geleceğinin Web3 teknolojilerinde olduğunu düşündüklerini belirtmişti. Şirket aradan geçen 4 senenin ardından vizyonunu değiştirmeden yoluna devam ediyor.

Xiao Schadeck, firmanın doğru koşullarda DAO’lara da (merkeziyetsiz otonom organizasyon) yatırım yapmaya açık olacağını belirtti. Ayrıca şirketin NFT piyasasında yatırımı olmadığını da açıkladı. DeFi’ın (merkeziyetsiz finans) gelişimi süresince karşılaştığı olumsuzlukların genel görüşlerini etkilemediğini ifade eden Wendy, şirketin web3’e ve Gro gibi DeFi protokollerine yatırım fırsatlarını değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Wendy ayrıca şirketin, doğru koşulların gerçekleşmesi durumunda bir kripto para fonu başlatabileceğini bu fonla kripto para ticareti imkanına sahip olsalar dahi muhtemel stratejinin web3 projelerine yatırım yapmaya devam edip projelerin tokenlarını muhafaza etmek olacağını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!