Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’de Dolandırılan Kripto Para Yatırımcılarına 4 Milyon Sterlin İade Edildi

İngiliz polisi tarafından yapılan açıklamaya göre milyonlarca sterlinlik kripto paranın çalındığı bir olayda mağdurlar, kaybettikleri 4 milyon sterlinlik kripto parayı geri aldı.

Manchester’daki mali suçlarla mücadele ekipleri, yürütülen bir soruşturma kapsamında Temmuz 2021’de içinde milyonlarca sterlin değerinde Ethereum (ETH) barındıran birkaç USB’yi ele geçirmişti.

Bu paraların ABD, Avustralya, Birleşik Krallık ve Çin gibi ülkelerde yaşayan kripto para yatırımcılarına ait olduğu, bu yatırımcıların Binance Smart Chain altyapısını kullanan ve yatırımcılara sahte vaatlerde bulunan bir platform tarafından dolandırıldığı tespit edildi.

Platformu işleten örgüt, platforma yüklü miktarda para yatırıldıktan sonra paraları kişisel hesaplarına geçirip, yatırımcıların paralarını çaldı.

Polis ekipleri yürütülen soruşturma sonucunda önce içerisinde 9.5 milyon dolarlık ETH barındıran birkaç USB’yi, ondan birkaç gün sonra da içinde 12.7 milyon dolarlık kripto para barındıran diğer cüzdanı ele geçirdiler.

Paraların yetkililer tarafından ele geçirilmesinin ardından olayda mağdur olan bazı yatırımcılar polis ekipleriyle iletişime geçti. Manchester polisi tarafından yapılan açıklamaya göre kendileriyle iletişime geçen 150 yatırımcının 23’ünün kimliği doğrulandı ve kendilerine şu ana dek 4 milyon sterlinden fazla miktarda para iade edildi.

Mali suçlarla mücadele şubesinden müfettiş Joe Harrop, “Neyse ki 23 kişiye 4 milyon sterlinden fazla parayı iade edebildik ve daha çok para iade edebilmek için çalışmaya devam ediyoruz.” diyerek, bu olayda parasını kaybetmiş yatırımcıları kendileriyle iletişime geçmeye davet etti.

Olayın mağdurlarının paralarını geri alabilmek için paralarını yatırdıkları platformun ismini, ihbarda bulundukları kurumun ismini ve kullandıkları cüzdanların adreslerini yetkililere iletmeleri gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!