Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’de Kurumsal Yatırımcılar İçin Yeni Bir Kripto Para Borsası Açıldı

İngiltere’de işlem gören LMAX borsasının sahibi olan teknoloji firması LMAX Exchange Group bir açıklama yaparak kurumsal bir kripto para borsası çıkaracaklarını bildirdi. Borsadan yapılan açıklamada, LMAX Digital adı verilen bu borsanın; kurumsal yatırımcılar için sahaya sürüleceği ve bu yatırımcıların, 5 farklı kripto parayı alıp satabilecekleri belirtildi.

Kripto para sektöründe özellikle de borsa noktasında, ciddi bir meşruiyet sorunu yaşanıyor. Borsa açmanın hayli kolay olduğu bugünlerde, açılan birçok borsa; gerekli alt yapıya veya teknik desteğe sahip olmadığı gibi, haliyle müşteri hizmetleri noktasında da sınıfta kalıyor. Bunlara dolandırıcı ICO’lar ve diğer projeler de eklenince, LMAX Group gibi bir firmanın sektöre girip kurumsal bir işe imza atması büyük heyecan uyandırmış durumda.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan LMAX Exchange CEO’su David Mercer, yeni açılacak borsadan dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken, şunları söyledi:

”Kurumsal firmaların kripto para sektörüne gelmeye devam etmesi, bizim için bu noktada referans oldu. Borsamızın, ana akım kripto para kullanımına doğrudan katkıda bulunacağını düşünüyoruz. Umarım, kripto para borsasının değişimini destekleyebiliriz.”

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, LMAX Digital müşterileri şu aşamada5 farklı kripto parayı al sat ile işleyebilecek. Bu kripto paraların da, Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum ve Ripple olduğu belirtilirken; bu noktada seçici heyetin kendini kanıtlamış kripto paraları seçmeye gayret ettiği de gelen haberler arasında.

LMAX’ın Londra merkezli ofisinden köken alacak olan borsa fikrinin, bununla da sınırlı kalmayacağı ve şirketin önümüzdeki dönemde Tokyo ve New York’da da ofisler açacağı belirtildi.

LMAX Digital sadece kurumsal yatırımcılara hizmet sunmasının yanı sıra, çeşitli diğer opsiyonlarını da müşterileri ile buluşturacak. Oldukça ciddi bir güvenlik sistemine sahip olacağı belirtilen borsada ayrıca iyi hazırlanmış bir kural kitapçığının da müşteriler ile paylaşılacağı belirtiliyor.

LMAX’ın bu borsayı da açması ile birlikte gelişimine devam etmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment