Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’de Türklerin Yönettiği Bir Camii, Kripto Paralar İle Yüklü Miktar Yardım Topladı

Mayıs ayında yaptığı açıklama ile Ramazan ayı boyunca kripto paralar ile yardım kabul edeceğini açıklayan İngiltere’deki bir camii, Ramazan boyunca tam 14 bin poundluk kripto para bağışı aldığını açıkladı.

Türklerin cemaatin çoğunluğunu oluşturduğu ve Türk bir ekip tarafından yönetilen Londra’nın doğusundaki camii, o dönemki hamlesi ile İngiltere’de bunu yapan ilk camii olma başarısın göstermişti.

Londra merkezli kripto para girişimi Combo Innovation ile iş birliği yapan camii, bunun meyvelerini de almışa benziyor. Şirketin CEO’su Gurmit Singh ile camii imamı Türk Erkin Güney birlikte hareket ederken, camii Ramazan ayı boyunca dünyanın çeşitli yerlerinden 24 farklı aldı. Erkin Güney, bu bağışların toplamının 14 bin pound (yaklaşık 89bin TL) olduğunu açıklarken, itibari para olarak ise 3 bin 460 pound topladıklarını açıkladı.

Erkin Güney, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Camii cemaatinden birçok kişi başlangıçta bu yeni metoda biraz çekimser yaklaştı ancak kripto paralar ile aldığımız bağışın miktarı; bu tarz yeni şeylere açık olmanın ne denli önemli olduğunu gösteriyor.”

Combo Innovation CEO’su Gurmit Singh ise yakalanan bu başarının ardından diğer camiilerin ve yardım kuruluşlarının da bu yolu izleyeceğini düşünüyor.

İslam Alimleri Konuda Farklı Fikirlere Sahip

Dünya genelindeki İslam alimleri, kripto paralar konusunda ayrışmış görünüyor. Örneğin Mısır’da müftülük; kripto paraların anonim yapısı nedeniyle dinen sakıncalı olduğunu düşünürken, aynı zamanda ülkemizde de Bitcoin’in haram olduğuna ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çeşitli açıklamalar yapılmıştı.

Ancak bu tarz açıklamalara rağmen dini kurumlar dünya genelinde kripto paralara yönelmeye devam ediyor. Hristiyan inancının yerine getirildiği bazı kiliselerde de, kripto para bağışları kabul ediliyor. Ayrıca Katolik kilisesi de, kilise işlerinin ve diğer süreçlerin daha kolay ve efektif birşekilde sürdürülmesi için Blockchain teknolojisinin nimetlerinden faydalanmak istiyor. Kilise, bu yönde yaptığı çalışmalarda büyük bir mesafe kat etmiş durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment