Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’deki Kripto Para Dolandırıcıları, Bu Yaz 2.5 Milyon Doları Cebe İndirdi

İngiliz polisi, vatandaşları kripto paralar ile ilgili yaşanılan dolandırıcılık vakalarına karşı kesin bir dille uyardı. Bu yıl boyunca kripto paraları kullanarak dolandırıcılık yapan insanlara kaptırılan paranın ise ülke genelinde 2.5 milyon doları aştığı belirlendi.

Yapılan açıklamada para kaptıran kişilerin, toplamda kişi başına 10 bin pound parayı dolandırıcılara kaptırdığı belirtildi. Polis, şu sözlerle yatırımcıları uyardı:

”Kripto paralara yatırım yapmayı düşünen kişilerin bu işi yapmadan önce çok net bir araştırma yapması ve işi derinlemesine sorgulaması gerekiyor. Aksi takdirde istatistiklerin de gösterdiği gibi, dolandırıcılar bu piyasanın avantajlarını kullanıyor ve insanları mağdur ediyor.”

Dolandırıcıların insanları hemen zengin olma vaadi ile kandırdığı ve bunun için kripto para madenciliği ve ticari işlemleri bahane ettikleri belirtildi. Bazılarının da ikna ettikten sonra insanların kredi kartı bilgilerini aldığı ve güven verdiği belirtildi. İlk başlarda klasik saadet zinciri mantığı ile birazcık para gören kişiler, maalesef daha sonra bu sisteme çok daha fazla para kaptırmak durumunda kaldı.

İngiliz polisi, daha önce de yatırımcıları klon şirketlere karşı uyarmış ve insanlardan bu şirketlere karşı dikkat etmelerini istemişti. FCA, yaptığı açıklamada şirketin kayıtlarının sorgulanması gerektiğini belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment