Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’deki Kripto Para ve Blockchain Şirketleri Kepenk İndiriyor

Birleşik Krallık’taki en az 340 kripto para veya Blockchain şirketi, bu yıl içerisinde çeşitli nedenlerle kepenk indirmek zorunda kaldı.

UK crypto companies in 2018

Kaynak: SkyNews

İngiltere‘deki kaynaklardan SkyNews tarafından yapılan habere göre ülkedeki pek çok kripto para ve/veya Blockchain şirketi zaman içerisinde kapanmak zorunda kalıyor.

SkyNews tarafından yapılan araştırmaya göre ülkede bu yıl içerisinde 300’ü aşkın şirket kapatıldı. Bu sayının geçtiğimiz yıl 130 civarında olduğunu düşünürsek arada ciddi bir fark olduğunu görebiliriz.

Konu hakkında yayınlanan verilere göre bu yıl kapatılan şirketlerin yaklaşık 200 tanesi, geçtiğimiz yıl İngiltere’deki “şirket kayıt ofisinde” kuruldu. Bu yıl kurulan kripto para şirketlerinin sayısı, kapatılan Blockchain şirketlerinin sayısından daha az ki ilk defa böyle bir tabloyla karşılaşılıyor.

Piyasa Düşüyor, Şirketler Gidiyor

Piyasadaki uzmanlara göre kripto para piyasasındaki düşüş, sektördeki şirketleri çok ciddi şekillerde etkiledi. Piyasadaki düşüşten etkilenen şirketler zaman içerisinde ya ekiplerini küçültüyorlar ya da tamamen kapanıyorlar.

Sabah erken saatlerde paylaştığımız haberde Bitmain’in çalışan kadrosunu küçültmeye başladığını aktardık. Bazı kaynaklara göre Bitmain, çalışan kadrosunun neredeyse yarısını işten çıkarmayı düşünüyor.

Blockchain yazılım şirketlerinden olan ConsenSys’in de çok fazla kişinin görevine son verdiğini belirttik. Tıpkı Bitmain gibi ConsenSys’in de bünyesindeki çalışanların hemen hemen yarısını işten çıkarması bekleniyor.

ConsenSys’in kurucusu olan Joseph Lubin bu konu hakkında bir açıklama yaparak “şirketin gayet sağlıklı bir şekilde ilerlemeye devam ettiğini” belirtti. Lubin ayrıca ConsenSys şu anda yalnızca önceliklerini yeniden değerlendirdiğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment