Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’den Borsalara Bitcoin ve Kripto Para Transferlerinde Yeni Şartlar!

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi (FCA), önümüzdeki ayın başında yürürlüğe girecek “seyahat kuralı” kapsamında uyulması gereken şartları açıkladı.

FCA tarafından 17 Ağustos Perşembe günü yayınlanan kılavuzda, “seyahat kuralı” olarak adlandırılan kısıtlamalara dair açıklama getirdi. Açıklamada, seyahat kuralı olarak bilinen ve kripto şirketlerinin fon transferlerinin göndericisini ve alıcısını tanımlamasını gerektiren kısıtlamaların uluslararası normlara uymayan ülkelere yapılan transferleri tamamen durdurması gerekmediğini belirtildi.

Düzenleyici kurum, seyahat kuralı kapsamında uygulanacak prosedürlerin 1 Eylül itibariyle yürürlüğe girmek üzere daha önce yasalaştığının altını çizdi. Bununla birlikte, transferlerin yapıldığı alıcılar bu verileri toplayamasa bile İngiltere’nin kurallarına uygun olarak hareket etmek isteyen kripto para şirketlerinin müşteri verilerini toplamaya devam etmesi gerekeceği belirtildi.

Öte yandan İngiltere veya diğer uyumlu yargı bölgeleri içinde transfer yapa şirketlerin yeni mevzuata harfiyen uymaları gerektiği vurgulandı.

Seyahat kuralı, kriptonun kara para aklama faaliyetlerinde kullanılmasını durdurmak amacıyla uluslararası standart belirleyici Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından kabul edildi ve önlem Avrupa Birliği gibi yargı bölgelerinde zaten yasalaştırıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!