Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiltere’nin Eski Başbakanı Johnson’dan Blokzincir’e Övgü: İnternetin, Ateşin İcadı Gibi

İngiltere’nin eski Başbakanı Boris Johnson, blokzinciri ve sektörün geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Boris Johnson, FTX borsasının milyarlarca dolarlık çöküşünü takiben sektörde yaşanan tartışmalara rağmen Singapur’da blokzinciri üzerine düzenlenen bir konferansta konuşma yaptı. Konuşmasında blokzincirinin ortaya çıkışının birçok olasılığı da beraberinde getirdiğini ifade eden Johnson, bu teknolojiyi ateşin, demiryollarının ve internetin icadı gibi büyük teknolojik yeniliklerle karşılaştırdı.

Öte yandan Johnson, son günlerde regülatörler tarafından sık sık getirilen “kripto paraların daha fazla düzenlenmesi gerekiyor” fikrini desteklediğini de belirtti:

Bir çılgınlık ve balon olduğunda ve sömürecek daha geniş bir insan havuzu bularak fiyatları yükselten spekülatörleriniz olduğunda, halkı saadet zincirlerinden korumak için önlemlere ihtiyaç duyarsınız. Kripto para savunucularının insanlara kripto paraların kullanım durumlarının gerçek olduğuna ve gerçek hayatta bir işe yaradığına ikna etmeleri gerekiyor.

Regülasyonlar konusundaki tartışmalar devam ederken regülasyon isteyenler ve istemeyenler olmak üzere iki farklı cephe kendince geçerli argümanlar üretmeye devam ediyor. Birçok kripto para devi düzenleme yapılması gerektiğini savunuyor ancak bazı hükümetler ve düzenleyiciler bunun kripto paraya statü ve güvenilirlik kazandırarak onu geleneksel finansla aynı seviyeye getireceğinden endişeleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!