Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsanlar Blockchain ile Hükümetlere Yeniden Güven Duymaya Başlayabilirler

Dünya Ekonomi Forumu yöneticilerinden Sheila Warren, Blockchain teknolojisi sayesinde insanların çeşitli kurum ve kuruluşlara yeniden güven duymaya başlayabileceklerini düşünüyor.

Dünya Ekonomi Forumu’nun (WEF) Blockchain ve Dağıtılmış Kayıt Teknolojisi Müdürü Sheila Warren geçtiğimiz günlerde Blockchain teknolojisiyle ilgili bir röportaj verdi ve bu teknolojinin gelecekteki kullanım alanlarından bahsetti.

Warren verdiği röportaj sırasında öncelikle Dünya genelinde yaşanan bir sorundan, güven sorunundan bahsetti. İnsanların artık medyaya, hükümetlere ve bankalara çok daha az güven duyduklarını belirten Warren bu sorunun Blockchain teknolojisi ile çözülebileceğine inanıyor.

İnsanların artık bankalardaki veya hükümetlerdeki verilere doğrudan erişim sağlayamadıklarını ve özellikle ABD’deki vatandaşların bu durumdan epey endişelendiklerini belirten Warren şu yorumu yapıyor:

“Blockchain teknolojisi sayesinde belli başlı bilgilere erişim sağlayabilir ve bu bilgilerin üçüncü partiler tarafından denetlenmesini sağlayabiliriz. Bu sayede söz konusu kurumlara yeniden güvenilebileceğini düşünüyorum.”

Warren verdiği röportaj sırasında Blockchain teknolojisini gerçek hayatta kullanmanın zorluklarından da bahsetti. Belli başlı sistemlerdeki mevcut altyapıyı kaldırıp bu altyapıyı Blockchain ile değiştirmenin son derece zor ve uğraşlı olduğunu vurgulayan Warren, yine de tüm bu emeğin karşılığının alınabileceğini düşünüyor. Çünkü Warren güven sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini, aksi halde daha kötü şeylerle karşılaşılabileceğini düşünüyor:

“Ben günümüzdeki en büyük problemlerimizden birinin güven sorunu olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu güven sorunu zamanla anarşiye yol açabilir ve bu da çok ciddi bir sorun olabilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment