Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsanlar Poloniex-DigiByte Olayından Sonra Merkezi Borsalara Tepki Gösteriyorlar

Kripto para topluluğunda Poloniex’e karşı gösterilen tepki çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Poloniex sabaha karşı DigiByte’ı borsadan çıkaracağını açıkladıktan sonra sektörün pek çok tanındık ismi Poloniex karşıtı açıklamalar yapmaya başladı.

DigiByte Meselesi

DigiByte kurucusu Jared Tate bundan kısa bir süre önce Tron ile ilgili bazı açıklamalar yaptı ve Tron’u genel olarak eleştirdi. Tate’in bu açıklamaları sırasında en çok üstünde durduğu şeylerden biri Poloniex’in Justin Sun’a satılmış olmasıydı.

Tate, Twitter hesabından paylaştığı bu gönderilerde Changpeng Zhao’nun ve Justin Sun’ın Tron ağında ne kadar güç sahibi olduğundan da bahsetti ve Tron’un merkezi yanını eleştirdi. Tate bu açıklamaları yaptıktan yalnızca birkaç saat sonra, Tate’in kuruculuğunu yaptığı DigiByte projesi Poloniex’ten çıkarıldı.

Olay Büyüyor

Koin Bülteni’nde kısa süre önce paylaştığımız yazıda Poloniex’e karşı gösterilen tepkileri zaten aktardık. Ancak sosyal medyada Poloniex karşıtı açıklama yapan kişilerin sayısı hızla artıyor.

Bu olayın en çarpıcı yönlerinden biri, olayın yalnızca Digibyte-Poloniex konusuyla ilgili olmaması. İnsanlar bu olayı örnek göstererek genel olarak merkezi borsaları eleştirmeye başladılar. Türkiye’de de pek çok sayıda takipçisi olan Meltem Demirörs, konu hakkında  yaptığı açıklamada Poloniex gibi şirketlerin “özel şirketler” olduklarını vurguladı:

Yine bu olaya atıfta bulunan Wolfe, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda sektördeki merkezsizliğin kaybolduğunu söyledi:

Poloniex ve DigiByte arasında yaşanan bu olay tam olarak ne şekilde sonuçlanacak henüz elbette bilemiyoruz. Ancak Poloniex görünüşe göre şimdiden çok fazla sayıda kullanıcı kaybetmiş durumda.

İnsanlar ayrıca bu olayın ardından merkezi platformları ve sektördeki özel şirketleri çok daha sert bir şekilde eleştirmeye başladılar. Kripto para sektörü tüm bu tepkilerin ardından daha “merkezsiz” bir yola girecek mi, göreceğiz.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment