Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İnsanlığın Başlangıç Noktası Göbeklitepe’de Metaverse Panelleri Düzenlenecek

Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA), dünyanın en eski kült yapı topluluğu olarak bilinen Göbeklitepe’de metaverse panelleri düzenleyeceklerini açıkladı.

İnsanlığın başlangıç noktası olarak da nitelendirilen Göbeklitepe, Şanlıurfa’nın 18 km kuzeydoğusunda yer almaktadır.

AIPA Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

Göbeklitepe’de yapay zeka ve tarımla ilgili metaverse panelleri düzenleyeceğiz. İnsanlık tarihi adına sembolik öneme sahip Göbeklitepe’de böyle bir etkinlik düzenleyecek olmaktan dolayı heyecanlıyız.

ifadelerine yer verdi.

“Toplumda Yapay Zeka Algısı” ve “İşletmelerde Yapay Zeka Algısı” konulu araştırmalarının sonucunda bu konularda ciddi eksiklikler olduğunu belirten Küçükşabanoğlu:

Yapay zeka ve metaverse kavramlarının 2030 yılına kadar dünya ekonomilerinde oluşturacağı pastanın yaklaşık 25 trilyon dolar olması bekleniyor. Ülke olarak bu pastadan payımızı almak için daha çok bilgilenmemiz gerekiyor. AIPA olarak ülkemizin hem bugünü hem de yarınları için başta ekonomi olmak üzere birçok konuda önemli dönüşümlere yol açacak yapay zeka ve metaverse konuları hakkında halkımızı daha fazla bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak istiyoruz.

Bu nedenle de ilk başta Türkiye’nin 7 bölgesinden birer ilde, daha sonra da 81 ilin tamamında faaliyetlerde bulunarak bu hedefimizi gerçekleştirme niyetindeyiz. Bu faaliyetlerimizin de ilkini, insanlık tarihi açısından sembolik öneme sahip olan Göbeklitepe’de gerçekleştirmek istedik. ‘Tarihin Sıfır Noktasından, Tarihin Dönüm Noktasına’ temasıyla düzenleyeceğimiz etkinliği, alanında uzman konuşmacılarla ‘Yapay Zeka ve Tarım 5.0’, ‘Toplumda ve İşletmelerde Yapay Zeka Algısı’ ve ‘Yeni Dünyaya Yolculuk: Metaverse’ panelleriyle gerçekleştireceğiz.

açıklamalarında bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!