Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Interpol’den Kripto Para Suçlarıyla Mücadele İçin Yeni Ekip

Interpol Yeni Delhi’de gerçekleştireceği genel kongresi öncesinde 195 üye ülkenin yardımıyla bir kripto suçla mücadele mekanizması geliştireceğini açıkladı. Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock, ülkelerin kripto suçlarla mücadelede yetkin birimi olmadığını öne sürdü.

Yerel bir haber ajansından alınan bilgilere göre Jürgen Stock 17 Ekim tarihinde Yeni Delhi’de yaptığı konuşmasında kripto paralar için henüz yeterli bir yasal çerçeve olmamasının ve dijital arenadaki zorlukların Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi dijital varlıkların kullanıldığı yasadışı olayların takibini zorlaştırdığını belirtti. Genel sekreter, kolluk kuvvetlerinin de birçoğunun bu suçlarla mücadele etmeye henüz hazır olmadığını öne sürdü. Kongre öncesinde 195 üye ülkenin katılımıyla kripto suçlarla mücadele için bir mekanizma kurulacağına dair açıklamalar yapıldı.

Interpol tarafından 18-21 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ve 195 üye ülkenin polis kuvvetlerinin yetkililerinin katıldığı genel kurulun hemen öncesinde konuşan Jürgen Stock, Interpol’ün bu alanda yeni bir mekanizma üzerinde çalıştığını açıkladı.

Öte yandan Güney Koreli savcıların eylül ayında hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Interpol’e başvurdukları Terraform CEO’su Do Kwon hakkında bir kırmızı bülten çıkarıldığı da Yeni Delhi’den gelen haberler arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!