Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA, 11 milyon Dolarlık Hacklenme Olayında Çalınan Bütün Fonları Geri Aldı!

IOTA, geçtiğimiz yıl içerisinde değeri 11 milyon dolara kadar çıkan bir hacklenme olayının kurbanı olmuştu ve olayın büyümesi üzerine Avrupa Polis Okulu olarak da bilinen Europol harekete geçmiş ve saldırgan yakalanmıştı. İngiltere, Oxford içerisinde yaşadığı tespit edilen 36 yaşındaki adam, yetkililerin yaptığı açıklamaya göre ”oldukça normal bir işi olup iyi eğitilmiş” birisi olarak pek dikkat çekmiyordu.

Şüpheli tutuklansa bile IOTA çalınan fonları elde etmeyi başaramamıştı ki yeni gelen haber ile birlikte bütün fonların elde edildiği öğrenildi. IOTA kurucu ortağı ve eş başkanı Dominik Schiener, Reuters kaynağı ile yaptığı röportajda fonların %99’unun elde edildiğini vurguladı ve Europol’a da bu konuda teşekkür etti.

”Bildiğimiz kadarıyla 10 milyon avroluk soygunun sadece çok küçük bir kısmı bulunamadı. Borsalar hackerın hesaplarını blokladı. Kendisi parayı çekmeyi denemiş ancak başarılı olamamış.”

IOTA sahipleri kendi tokenlerine 81 karakter uzunluğunda bir kod girerek erişim sağlayabilmekte ki bu cüzdanların özel anahtarlarına çok benziyor. Ancak IOTA cüzdanları diğer cüzdanlarda olduğu gibi tokenleri depolamıyor, bunun yerine Tangle olarak bilinen ağda depolanması için bir çeşit erişim yolu açıyor. 36 yaşındaki hacker rastgele şifre üretme internet sayfası olan iotaseed.io’yu yaklaşık 5 ay boyunca işletmiş. Burada üretilen şifreler ise Oxford tabanlı hackerın kaydını tutabileceği tahmin edilebilir şifrelerden ibaret olduğu için, hacker bu olayı gerçekleştirebilmiş. Kendisi yakalandığı Almanya’da ülkesine olan suçlu iadesini beklemekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment