Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IOTA Sahipleri Shimmer Lansmanıyla Beraber Staking Yapabilecek

IOTA Foundation tarafından yapılan açıklamaya göre IOTA token sahipleri, Shimmer’ın lansmanı ile birlikte tokenlarını staking amacıyla kullanmaya başlayabilecekler.

Salı günü duyurulan Shimmer adlı yeni ağ, kullanıcılara IOTA’nın yol haritasında yer alan fakat henüz mainnet düzeyinde uygulamaya konmamış olan inovasyonları deneyimleme imkanı sunacak.

Shimmer ağında başlangıç aşamasında tokenization, akıllı sözleşmeler, sharding ve daha farklı özelliklerle yönelik araçlar yer alacak.

IOTA Foundation’ın kurucularından Dominik Schiener, IOTA’nın mainnet’inde yapılması planlanan güncellemelerin güvenli olup olmadığının Shimmer aracılığıyla kontrol edileceğini açıkladı.

Shimmer ağında yapılacak test çalışmalarına teşvik olması amacıyla $SMR kodlu bir token çıkarılacak. Token sahiplerinin yılda minimum %8 oranında getiri elde edebileceği ve tokenların ilk dağıtımının önümüzdeki üç ay içerisinde tamamlanmış olacağı belirtildi.

İşlemlerin ücretsiz olarak yapılabileceği ve bir test ortamı olarak işlev görecek Shimmer ağının 2022’nin başında kullanıma açılması hedefleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!