Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran Bilim ve Teknoloji Departmanı: Blockchain Ulusal Ekonomiyi Geliştirebilir

The Tehran Times kaynağının 16 Aralık tarihinde aktardığı bir habere göre, İran hükümeti bünyesinde bulunan bilim ve teknoloji departmanının başkan yardımcısı blockchain ile ilgili yaptığı açıklamalarda, bu teknolojinin ülke ekonomisin ciddi anlamda geliştirebileceğini ifade etti.

Alireza Daliri, yaptığı açıklamalarda blockchain teknolojisinin İran’ın uluslararası ortaklarla birlikte çalışarak geliştirmesi gereken bir teknoloji olduğunu ve şimdiden ”140 üzerinde ülkenin” bu işe giriştiğini ve bundan faydalanmaya başladığını aktardı.

Daliri ülkenin teknoloji hakkında sahip olduğu risklerden haberdar olduğunu ancak buna rağmen blockchain teknolojisinin, söz konusu risklere karşın üstün geleceğini ve faydaların daha fazla olduğunu savundu. Blockchain alt yapısının değişmez özelliklerine de vurgu yapan başkan yardımcısı, değiştirilemezlik ve güçlü şifreleme özelliklerinin, teknolojinin birden fazla alanda uygulanması için tek başına yeterli olduğunu ifade etti.

Tehran Times’ın aktardığına göre, Tahran’daki Şerif Teknoloji Üniversitesi’nden ”bir grup blockchain uzmanı” da bu ay yaptıkları bir oylamada ilk blockchain tabanlı ve İran meşeli taksi uygulamasını destekleyeceklerini açıkladı. Blockchain özellikle teknoloji ve küresel çapta teknolojik rekabet konusunda lider olmayı isteyen İran için önemli bir koz bile oluşturmakta. Ülke şu sıralar ABD tarafından uygulanan yaptırımları aşmak için kripto para birimlerinden yardım alıyor olarak bilinmekte ve geçtiğimiz tarihlerde İranlı bir general de kendi kripto para birimlerinin tam olarak bu amaca hizmet edeceğini dile getirmişti.

Bunun yanı sıra İngiltere’de okuyan İranlı üniversite öğrencileri, yaptırımları aşmak için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinden faydalanmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment