Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İrlanda Başkan Adayına Sahte Bitcoin Reklamı Şoku!

İrlanda’da başkanlık seçimlerine hazırlanan Gavin Duffy, şu anda isminin ve resimlerinin sahte bir Bitcoin reklamında kullanılmasının şokunu yaşıyor.

Bir haftalık süre boyunca 2 bin euro kar garantisi verdiğini iddia eden bir şirketin, reklamlarda izinsiz olarak ismini ve resmini kullandığı Duffy, bu olay karşısında itibar kaybı yaşamaktan endişe ediyor.

İrlanda basınında çıkan haberlere göre Bitcoin Revolution adında olan ve otomatik trading botu sistemini kullandığını iddia eden firma; resmi yazısında Duffy’nin ismini kullandı ve başkan adayının projeye 30 milyon euroluk yatırım yapma hazırlığında olduğunu yazdı. Tüm bunların reklam içeriğini biraz daha yasal ve ilgi çekici kılmak için yapıldığı da ifade edilirken, yapılan araştırmalarda böyle bir şirketin olmadığı ortaya kondu.

220 Euro’luk ilk yatırımın ardından kullanıcılarına bir hafta içinde bakiyelerinin en az 2 bin Euro olacağını ”garanti (!)” eden platform, Duffy’nin de ismini kullanması ile şu anda başarılı siyasetçiyi zor duruma soktu.

Konuyla ilgili konuşan Duffy’nin seçim ekibinden bir sözcü, olayın farkında olduklarını ve gerekli merciilere başvurularını yapacaklarını belirtirken, şunları söyledi:

”Bu sahtekarlığın farkındayız ve halkımıza bunu görmezden gelmelerini istiyoruz. Konuyla ilgili gereken hukuki adımları atacağız ve bu konuyu ilgili merciilere ileteceğiz.”

Birçok dolandırıcı, sahte vaatler ile doldurdukları projelerine biraz daha inanılırlık katabilmek için ünlü isimleri izinsiz bir şekilde projelerine alet ediyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde Yeni Zelanda başbakanı da bu tarz bir kampayanın içinde bir anda kendisini bulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment