Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İş Bulma Sitesi Upwork: Amerika’da En Hızlı Gelişim Gösteren Yetenek Blockchain ile İlgili İşler

Dünyanın en önde gelen ‘evden çalışma’ ya da freelance iş bulma sitesi olan Upwork, Amerika’da 2018’in ikinci çeyreğinde en fazla gelişen iş bulma yeteneğinin ‘Blockchain’ olduğunu açıkladı.

Upwork’ün ikinci çeyrek iş yetenekleri analizinde, Blockchain ile ilgili işler, diğer 5 bin işi geride bırakarak bu alanda zirveye oturmayı başardı ve dünyanın en iyi freelance sitelerinin birinde, en hızlı gelişen birim olmayı başardı.

Upwork resmi hesabından atılan tweette, şu ifadeler kullanıldı:

”Blockchain ile ilgili işlere artan talep, hiçbir şekilde duracağa benzemiyor. Son analizimize göre, Blockchain ABD freelance iş piyasasında en büyük payı aldı ve bunu üst üste ikinci kez elde etmeyi başardı.”

Blockchain’in yanında, Google tarafından üretilen ve Blockchain uygulamaları da yapabilecek olan Go isimli programlama dili de, kendine ilk 20’de yer bulmayı başardı.

Üst Üste İkinci Kez

Blockchain ile ilgili işler, yine Upwork’de geçen çeyrekte de zirveye oturmuştu. Bu çeyrekte de bu ivme devam ederken, elde edilen verilere bakıldığında, 2017 yılına kıyasla Blockchain ile ilgili sayısının neredeyse 200 kat arttığı görülüyor.

Yıllık büyümede yüzde 2000, total büyümede ise yüzde 3500 artışın olduğunu belirten Upwork sitesi, bu ivmenin devam edeceğini düşünüyor.

Blockchain ile alakalı sitede yer alan işlerden bazıları bu iş ile ilgili mühendisleri elbette ki ilgilendiriyor. Aynı şekilde Ethereum akıllı kontratlarının yazılmasında kullanılan programlama dili Solidity ve de Node.Js gibi diğer diller de, Upwork’de fazlasıyla talep görüyor.

Bitcoin’in en fazla kullanılan dili C++’da başarılı olan mühendisler ve yazılımcılar da büyük bir talep görüyor. Yine Telegram hesaplarını yönetmek isteyenler ve white paper yazarları da büyük bir talep görüyor.

Önümüz Açık

Upwork’ün yayınladığı bu iş ilgi artışı, aslında kurumsal yatırımcının Blockchain girişimlerine olan ilgisinin artmasıyla da korele olduğu için oldukça değerli. Bunu kağıda ve veriye döken muhasebe firması KPMG, kurumsal yatırımcılarının Blockchain girişimlerine giderek daha fazla artan bir şekilde ilgi duymaya başladığını belirtti. Raporda, şu ifadeler kullanıldı:

”Blockchain, yatırımcılardan bu yılın hem ilk hem de ikinci çeyreğinde fazlaca ilgi gördü. Yatırımlar her ne kadar görece daha tecrübeli girişimlere yapılmasa da, piyasaya yeni giren ve ayakta kalmaya çalışanlara da ciddi miktarda bir para girişi oldu. Amerika özellikle Blockchain konusunda oldukça aktif bir yıl geçiriyor. Bu yıl yapılan toplam yatırım, 2017’yi daha şimdiden geride bıraktı ve bu rakam artarak da devam edecek gibi görünüyor.”

Blockchain’e Olan İlgi Ciddi Şekilde Artıyor

KPMG’nin raporunda da belirtildiği gibi Blockchain girişimlerine gelen artan yatırım, bu firmaların sayısının artmasına aracı olurken, girişimlerin sayısı arttıkça da, bu konuda gereken yardımın sayısı artıyor ve dolayısı ile bu tarz işlerin sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Blockchain ile ilgili işlerin gelecekte ivmelenerek büyük bir ekonomi yaratacağını düşünen tek firma da KPMG değil. IHS Markit isimli bir araştırma firması da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir ankette, Blockchain ekonomisinin şu anki değeri olan 2.5 milyar dolardan 2030’da 2 trilyon dolara çıkacağını ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment