Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşlemleri Askıya Alan Kripto Borsası İflasa Mı Hazırlanıyor: Üst Düzey Yöneticiden İstifa

Hong Kong merkezli kripto türev borsası AAX’nin Başkan Yardımcısı Ben Caselin istifa etti. İddialara göre kripto para borsası yakın zamanda iflasını açıklayabilir.

AAX’nin Başkan Yardımcısı koltuğunda oturan Ben Caselin, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada istifa ettiğini duyurdu. Caselin istifa gerekçesinde, topluluk için mücadele etme çabalarına rağmen, ortaya koyduğu girişimlerin AAX üst düzey yöneticileri tarafından kabul edilmemesini öne sürdü. Yönetici, şirketteki rolünün “içi boş” hale getirildiğini vurgularken mevcut likidite krizinin ortasında platformun operasyonları ele alış şeklini de eleştirildi.

Caselin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

AAX’ten istifa ettiğim doğrudur. Topluluk için savaştım ama ortaya koyduğumuz girişimlerin hiçbiri kabul edilmedi. Bu borsaya çok güvendim ve onu eğitim için bir platform olarak kullandım. Fakat burada işlerin ele alınma şekli empatiden yoksun ve fazlasıyla anlaşılmaz. Kendi ailem dahil insanlar benden yardım istiyor ama yapabileceğim bir şey yok. Artık ortada bir marka yok ve güven kırılıyor.

Asya merkezi haber ajansı Wu Blockchain ise elde ettikleri bir ekran görüntüsünden yola çıkarak AAX’nin yakın zamanda iflas edeceğini iddia etti. Öne sürülen bu iddiada, şirketin fesih kararı aldığını ve çalışanlara yalnızca kasım ayında maaş garantisi verilebileceği detayları yer aldı. Bununla birlikte borsanın bu iflasın ardından müşteri bakiyelerinin yalnızca yarısını iade edebilecek durumda olduğu öne sürüldü.

AAX, geçtiğimiz hafta ani bir kararla alım-satım ve para çekme dahil olmak üzere tüm işlemleri askıya alacağını duyurulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!