Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya EURO 2024 Kupasını Eve Götürdü, Fan Token’ı Yüzde 44 Dump Yedi!

İspanya Milli Takım fan token’ı, EURO 2024 zaferinden sonra sert satışa ev sahipliği yaparak “gerçeği sat” stratejisiyle düşüş yaşadı.

İspanya Milli Takım fan token’ı SNFT, UEFA tarafından düzenlenen EURO 2024 futbol şampiyonasını İspanya’nın kazanmasının ardından sert düşüş yaşadı. İspanya ile İngiltere arasında gerçekleşen final maçının ardından SNFT, tepe yaptığı fiyattan %44 geri çekilme gösterdi.

CoinGecko verilerine göre 548 bin dolar piyasa değeri bulunan fan token’ın haberi al-gerçeği sat stratejisi nedeniyle bu kadar düştüğü tahmin ediliyor. Söz konusu fan tokenın fiyatı finale kadar %70’in üzerinde artış yaşayarak 0,0392 dolara kadar erişmişti. Kupanın favorilerinden İspanya’nın İngiltere’yi yenmesi ve şampiyon olması ile token fiyatı sert düşüşlere ev sahipliği yaptı.

Mevcut durumda SNFT, 0,02205 dolara kadar geri çekildi.

Konu hakkında yapılan araştırmalar, futbol turnuvalarının taraftar token’larının piyasa değerini nasıl etkilediği konusunda farklı görüşler sunuyor. 2022’de yapılan bir çalışma, takım performansının token değerlemesini etkilemediğini ve bu token’ların genellikle dalgalı olduğunu ortaya koydu. Ancak daha büyük turnuvaların taraftar token’larını etkilediği, daha geniş kitleye ulaşması ve turnuva prestiji nedeniyle belirginleşiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!