Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail Merkez Bankası: Blockchain Şirketlerine Yardım Etmek İstiyoruz

Geçtiğimiz Perşembe günü bölgesinde türünün ilk örneği olan İsrail Blockchain Zirvesi ülkenin başkenti Tel Aviv‘de gerçekleşti. Etkinliğe katılanlara arasında üst düzey hükümet yetkilileri, merkez bankası yetkilileri, küresel blockchain uzmanları ve bir çok sektörden önemli isimler vardı. Ancak bunların arasında en çok dikkat çeken açıklamalar şüphesiz hükümet ve banka yetkililerininkiler oldu.

İsrail devleti geleneksel ticaret sektöründe ”sahip oldukları ilerlemeyi ve azmi”, blockchain sektörüne de aktarmak ve Orta Doğu içerisinde teknolojinin lider isimlerinden birisi olmak istiyor.

Bir tür kripto para bilgi ve araştırma firması One Alpha tarafından hazırlanan ve şirketin CEO’su Yaniv Feldman tarafından zirvede sunulan araştırmaya göre, İsrail çok kısa bir sürede 140‘ın üzerinde yerli blockchain firmasına kavuştu. Söz konusu firmalar ise kuruluşlarından itibaren 1.3 milyar dolarlık bir sermaye toplamayı başardı ki bu Orta Doğu için çok büyük bir rakam. ICO ile toplanan fonlar konusunda İsrail firmaları sadece 2017 yılında 586 milyon dolar topladı. Aynı rakam 2018 yılının ilk dokuz ayı için 606 milyon dolar gibi etkileyici bir seviyede.

Tabii ki bunun en büyük sebeplerinden birisi de hükümet düzeyindeki eylemleri blockchain ve blockchain firmaları yanlısı olması. Ülkenin Vergi Dairesi yöneticilerinden olan Michael Asulin, ”Blokcchain firmalarına yardımcı olacak politikalar yaratmak istiyoruz” ifadesini kullanırken, İsrail Merkez Bankası Yenilik ve Teknoloji bölümü başkanı Daniel Hahiashivili ise başka bir panelde Asulin’in sözlerine katılıp, Merkez Bankasının blockchain teknolojisini çok dikkate aldığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment