Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail Merkez Bankası Kripto Para Mevduatlarıyla İlgili Taslak Kılavuz Yayımladı

İsrail’in merkez bankası tarafından yayımlanan bir taslak belgeye göre bankalar, kripto para sektöründeki şirketlere hizmet vermeyi doğrudan reddedemeyecek, bunun yerine her şirketi kendi özelinde değerlendirmekle yükümlü olacaklar.

İsrail Merkez Bankasının sitesinde yayımlanan taslak belgeye göre ülkedeki bankacılık kurumlarının kripto para piyasasına aktarılan veya bu piyasadan çıkan finansal işlemlerle ilgili risk değerlendirmesi yapması öngörülüyor.

Bankalar, taraflar arasında ruhsatlı bir kripto para firmasının bulunduğu işlemleri “kendi özelinde incelemekle” yükümlü olacak, böyle bir inceleme yapılmaması halinde kripto para firmalarına hizmet vermeyi doğrudan reddedemeyecekler.

Bankaların ayrıca kripto para satın almak için kullanılan paraların kaynağına ilişkin inceleme yapması, kripto para işlemlerini “satın alım anından, itibari paraya dönüştürme ve bir banka hesabına yatırılma anına kadar”  takip etmesi bekleniyor.

Merkez bankası, kripto para standartlarıyla ilgili yayımladığı bu taslak belge üstünden geri dönüş topluyor. Belgenin son hali, gelen yorumlar ışığında şekillenecek.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!