Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail’de Yeni Kripto Para Projesi Başlatıldı

İsrail‘in Tel Aviv kenti yerel kripto para ve Blockchain sektörlerini kalkındırmak için yeni bir proje geliştireceğini duyurdu.

Ev sahipliği yaptığı çeşitli teknoloji şirketleriyle ön plana çıkan Tel Aviv kenti bu şirketlerin arasına yenilerini eklemek istiyor gibi görünüyor. Live Bitcoin News gibi kaynaklara göre şehirdeki yetkililer, şehir ekonomisini güçlendirmek için Blockchain ve kripto para sektörüyle ilgili yeni adımlar atmayı planlıyorlar.

Şehir yetkilileri tarafından geliştirilen bu projenin aslında çoktan işleyiş halinde olduğu söyleniyor. Ayrıca yerel kaynaklara göre bu projenin başlıca amacı insanları kripto para kullanmaya teşvik etmek.

5 Mayıs tarihinden beri yürürlükte olduğu söylenen bu proje, belli bir zaman dilimi içerisinde kripto para kullanan vatandaşları ödüllendirmeye dayanıyor. Yerel kaynaklara göre Tel Aviv kentinde önümüzdeki bir ay boyunca herhangi bir mağazada kripto para ile ödeme yapan kişiler bunun karşılığında ödül alabilecekler. Toplam değeri 30 doları bulan kripto para işlemi yapan vatandaşlar ödül olarak 25 birimlik dijital para alabilecekler.

Colu uygulaması aracılığıyla yapılan bu işlemlerin yerel ekonomiyi belli bir ölçeğe kadar canlandırabileceği düşünülüyor. Tel Aviv Foundation’ın CEO’luğunu üstlenen Hila Oren konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Bu proje sayesinde insanlar küçük dükkanlardan daha fazla alışveriş yapmaya başlıyorlar ve böylece yerel esnafı desteklemiş oluyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment