Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsrail’deki Kripto Para Milyoneri ICO Yatırımlarını Kötüye Kullanmakla Suçlanıyor

İsrail‘deki kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden Moshe Hogeg, iki farklı ICO aracılığıyla toplanan paralara el koyduğu gerekçesiyle suçlanıyor.

Ünlü İsime Suç Duyurusu

İsrail’deki kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden olan ve Invest.com olarak bilinen şirketle ilişiği bulunan Moshe Hogeg, ülkesindeki bazı yatırımcılar tarafından suçlanıyor.

Hogeg’in ilişiği bulunan Invest.com adlı şirketin hissedarı olan 17 farklı kişi, şirketin incelenmesi için yasal bir başvuruda bulundular. Bu başvurunun ardından Tel Aviv’deki mahkeme şirketin incelenebilmesi için göreve bir tasfiye memuru atadı.

Merkez Güney Kıbrıs’ta, Faaliyet İsrail’de

Invest.com (IDC Investdotcom Holdings) adlı şirketin merkezi resmi olarak Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’nde gözüküyor. Ancak şirketin incelenmesini isteyen 17 hissedar, şirketin asıl faaliyetlerinin İsrail’de yoğunlaştığını iddia ediyor.

Hissedarlar, İsrail’deki yatırımcılardan para toplayabilmek için iki adet ICO düzenleyen bu şirketin milyonlarca dolar değerinde yatırım aldığını ancak bu paranın hissedarlarla paylaşılmadığını öne sürüyorlar. Bu hissedarların açıklamalarına göre Moshe Hogeg, söz konusu ICO’lardan toplanan paraları kendi hesabına aktardı.

Hogeg bu yıl içerisinde yaptığı lüks harcamalarla pek çok habere manşet oldu. Hogeg, özellikle Tel Aviv’de 19 milyon dolar karşılığında aldığı arsayla ve 7.2 milyon dolar karşılığında aldığı Beitar Jerusalem adlı futbol kulübüyle ön plana çıktı.

Singulariteam adlı bir sermaye şirketinin yöneticiliğini yapan Hogeg, Invest.com’u bu şirket aracılığıyla satın aldı. Singulariteam adlı sermaye şirketinin portfoyünde Sirin Labs gibi şirketler de bulunuyor. Sirin Labs özellikle kısa bir süre önce ürettiği Blockchain tabanlı akıllı telefon ile gündeme geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment