Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İşte 2018’in En İyi ve En Kötü Kripto Para Yatırımları

Kripto para piyasalarının geneline baktığımızda, 2018’in ilk 6 ayı gerçekten de 2017 boğa piyasasına kıyasla neredeyse tam ters geçti. Birçok kripto para, değerinden neredeyse %60-90 arasında kayıp yaşarken, özellikle de sektöre bu dönemlerde giren yatırımcılar ciddi kayıplar yaşadı. Bugün, sizlere 2018’in ilk 6 ayında hangi yatırımın en iyi, hangisinin de en kötü olduğunu belirten bir içerik sunacağız.

En İyi ve En Kötülere Bir Bakış

Kripto paralar özelinde bakacak olursak bu 6 ayda geminin altından çok suların aktığını söylemek mümkün olacaktır. Aralarında Bitcoin’in de bulunduğu birçok koin, değerlerinde ciddi düşüşler yaşarken, bakalım kripto para piyasaları verilerle ve rakamlar nasıl bir dönemi geride bırakmış? En iyi performansı hangi koinler göstermiş, hangileri yatırımcılarını en fazla üzen koinler olmuş?

Ocak’ın İlk Haftasından Sonra Çöküş

7 Ocak 2018 tarihinde zirvede yer alan koinlere baktığımızda, büyük bir düşüşü görebiliyoruz. Bu koinlerin birçoğu, o dönem için tarihinde gördüğü en büyük rakamı görmüştü ancak sonrası onlar için pek de parlak olmadı. 7 Ocak günü, zirvede olan bazı koinler ve onların fiyatları şu şekildeydi:

Bitcoin (BTC $17,131), Ripple (XRP $3.19), Ethereum (ETH $1,097), Bitcoin cash (BCH $2,881), Cardano (ADA $1.01), Litecoin (LTC $300), NEM (XEM $1.67), stellar (XLM $0.70), tron (TRX $0.17), and IOTA (MIOTA $4.00).

Şimdi bakıldığında ise her bir koin hemen hemen en az yarı değerine inmiş durumda. İşte net bir şekilde rakamlar:

  • Bitcoin  %51.87’lik kayıp
  • Ethereum (ETH)  %57.06’lık kayıp.
  • Ripple (XRP) %85.89’lik kayıp.
  • Bitcoin cash (BCH) %71.22’lik kayıp.
  • Cardano (ADA) %84.1’lik kayıp.
  • Litecoin (LTC) %71.33’lük kayıp.
  • Stellar (XLM) %57.14’lük kayıp.
  • IOTA (MIOTA) %75.75’lik kayıp.

Gördüğünüz gibi çok çok ciddi oranlarda düşüşler karşımıza çıkıyor. İlk 10 içinde 2018’i en kötü geçiren koinler XRP, ADA ve IOTA olurken görece daha az düşen koinler ise ETH, BTC ve XLM olarak karşımıza çıkıyor. Peki hangi koinler 2018 yılında gerçekten artış yaşadı? Cevap aslında, muhtemelen belki de hiç duymadığınız koinlerden oluşuyor…

En İyi Kripto Para Yatırımları

2018’in ilk yarısının en iyi performansını gösteren koin Paccoin (PAC) olarak karşımıza çıkıyor. Kendini, üçüncü jenerasyon bir koin olarak niteleyen PAC, 2018’in bu döneminde 14 kat artış yaşadı ve fiyatını 0.0044 dolara yaklaştırmayı başardı.

Bir diğer koin ise Hexx (HXX) olarak karşımıza çıktı. HXX de PAC gibi yaklaşık 12,5 katlık bir artış yaşadı ve bu koinleri 9 kat artan Mithril (MITH), 1.5 kat artan Casinocoin ve de bazılarımızın ismini duyduğu %109 artan Ontology takip etti.

En Kötü Performans Gösteren Koinler

Birçok koin, yılın başından itibaren kendini sert bir şekilde gösteren ayı sezonundan çok çok ağır hasarlar aldı. Bunların başında Bitconnect geliyor. Bitconnect, değerinden tam %99,88’lik bir kayıp yaşadı ve onu da Op Coin %98,23 Mybit Token (99,59) gibi koinler takip etti. Tabii ki bu noktada unutulmaması gereken bir diğer koin ise Bitcoin Gold. Bu koin de, Ocak ayının ilk haftasından sonra değerinden tam 89,38’lik bir düşüş yaşadı ve adeta dibe çakıldı.

Gelecekte Neler Olacak?

Özellikle ilk 10 sıradaki koinlerin yaşadığı ciddi düşüş herkesin malumu ancak olası bir toparlanış sürecinde de gözler bu koinlerde olacak. Kripto para piyasasındaki token sayısının 2000’e dayandığı düşünülürse, içlerinden kaltieli performans gösteren ilk 10 koinin üzerinde gözlerin olması, gayet de açıklanabilir bir durum. Ancak bununla birlikte son üç haftadır dönemsel bir toparlanmanın olduğunu söylemek mümkün. Özellikle Bitcoin özelinde yaşanan bu artış, alt koinlere daha tam olarak yansımış değil ancak birçok otorite, bir alt sezonunun da yakın olduğunu ifade etmekten çekinmiyor.

Piyasada ilk 10 sırada bulunan koinler yıl sonuna kadar en azından bir toparlanma arayışında olacaklardır. Ayı piyasasının bitişi ve boğanın başlamasını dört gözle bekleyen bu koinler, bakalım 2018 başındaki fiyatlarına gelebilecekler mi? Geleceklerse de bu ne zaman olacak? Tüm bu soruların cevabını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment