Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsveç’teki Kripto Para Yatırımcısı 1 Milyon Dolarlık Vergiyle Karşı Karşıya

İsveç’teki bir kripto para yatırımcısı, 2014 yılından bu yana yaptığı kripto para işlemlerinin ardından yaklaşık 1 milyon dolar civarında vergi ödeyebilir.

Yerel medyada çıkan haberlere göre İsveç’teki Linus Dunker adlı bir kripto para yatırımcısı, geçtiğimiz son beş yıl içerisinde yaptığı kripto para işlemlerinin bir sonucu olarak 8 milyon İsveç Kronu değerinde vergi ödeyeceğini düşünüyor.

Dunker geçtiğimiz son beş yıl içerisinde yaklaşık 3 milyon dolarlık kripto para işlemi yaptı ve şimdi 1 milyon dolar değerinde vergi ödeyeceğine inanıyor.

Dunker’ın normal şartlar altında bu kadar fazla vergi ödememesi gerekiyordu. Dunker’ın bu kadar yüklü bir vergi ödeyecek olmasının sebebi, zamanında yaptığı kripto para işlemlerine dair yetkililere beyan vermemiş olması.

İsveç Vergi Dairesi, yaptığı kripto para işlemlerini bildiren vatandaşlardan yüzde 30’a kadar varan oranlarda vergi kesebiliyor. Ancak Dunker bu beyanları vermediği için çok yüklü bir faturayla karşı karşıya kalabilir. Kendisi bu durumdan oldukça şikayetçi:

“Şu ana kadar elde ettiğim karın yüzde 30’unu değil yüzde 300’ünü ödetecekler. Bu kadarı yasal olmamalı.”

İsveç Vergi Dairesi’ndeki yetkili isimlerden olan Henrik Kisterud, yerel medyaya verdiği demeçler vererek Dunker’ın durumundan bahsetti. Kisterud’un açıklamalarına göre Vergi Dairesi, Dunker’ın bu durumdan yasal olarak ne kadar sorumlu olduğundan tam anlamıyla emin değil:

“Şu an için yüzde 100 emin olduğumuzu söyleyemiyoruz. Ama bu gibi soruşturmalarda elimizde genellikle sağlam dayanaklarımız oluyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment