Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre Devlet Bankasından 2,5 Milyon Kullanıcıya Bitcoin ve Kripto Para Erişimi

Tamamı İsviçre hükümetine ait olan banka PostFinance, 2,5 milyon müşterisine Bitcoin (BTC) ve kripto para hizmeti sunmaya başlayacağını duyurdu.

Global çaplı bankacılık krizinin yarattığı güven kaybı bankaları alternatif alanlara yönlendiriyor. Bu alternatifin ilk sıralarında ise kripto para entegrasyonu yer almaya başladı. Son dönemde birçok popüler banka kripto para entegrasyonu için çalışmalarda bulunurken bunlardan biri de İsviçre’nin önde gelen bankası PostFinance oldu.

Devlet tarafından yönetilen PostFinance, İsviçre merkezli regüle edilmiş kripto para şirketi Sygnum ile birlikte çalışacak. Bankanın hizmetleri arasında Bitcoin ve Ethereum (ETH) başta olmak üzere tüm kripto paraların alım-satım ve saklama hizmetleri yer alacak. İsviçre merkezli dev banka Credit Suisse‘in iflasın eşiğine gelip rakibi UBS’e satılmasının ardından ülkenin öncü bankalarından birinin aldığı bu karar dikkat çekti.

PostFinance bankasının yatırım yöneticisi Philipp Merkt gelişme hakkında verdiği demeçte, müşterilerden gelen yoğun talebe dikkat çekerek açıklamasını şu ifadelerle detaylandırdı:

Dijital varlıklar finans dünyasının ayrılmaz bir parçası haline geldi ve müşterilerimiz bu pazara PostFinance aracılığıyla erişmek istiyor. Sygnum Bank gibi mükemmel hizmet sunan saygın ve köklü bir ortak her zamankinden daha önemli.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!