Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre Frangı’na Endeksli Stabil Koin Geliyor

Stabil kripto para sektörü her geçen gün biraz daha büyümeye ve çeşitlenmeye devam ediyor. Son olarak İsviçre’nin en büyük finansal hizmet kurumu olan SIX Group’dan yapılan açıklamada, şirketin ulusal kripto para birimi olan İsviçre Frangı’na endeksli bir stabil kripto para çıkarmak için kolları sıvadığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada ilgili stabil kripto para biriminin şu anda geliştirilme aşamasında olduğu ifade edilirken, şu an için daha fazla detay verilmeyeceği de açıklandı.

Geride bıraktığımız yılın özellikle ikinci yarısında giderek trend haline gelen stabil kripto paralar, birçok farklı para birimini kapsayacak şekilde genişliyor.

Dolara ek olarak Euro, Sterlin, Japon Yeni ve şimdi de İsviçre Frangı gibi para birimlerine endeksli olacak birçok stabil kripto para çıkıyor. Otoriteler, bu yeni trendin birçok finansal kurumun gözünde önemli yer teşkil ettiğini ifade ederken, bu formun da kripto para sektörüne gelecekte yön verebilceğini düşünüyor.

İsviçre’nin kripto para dostu şirketi SIX, aynı zamanda ülkenin en büyük menkul kıymetler borsasını da işletiyor. Bu borsadaki ürünlerin tokenize edilmesi ile ilgili çalışmalar da devam ederken, süreç ile ilgili olarak şu anda test aşamasında olunduğu ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment