Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre, Global Stabil Kripto Para Projelerini Mercek Altına Alıyor

İsviçre Federal Meclisi, yaptığı açıklamada global çapta gerçekleşen stabil kripto para odaklı hamleleri yakından mercek altına alacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada meclisin son dönemde bu alanda yaşanan tüm gelişmeler ve olası fırsatlar ile ilgili olarak bilgilendirildiği ifade edilirken, Blockchain ve DLT gibi yeni teknolojileri kullanma noktasında ise, ülkenin araştırmalarına devam ettiğine vurgu yapıldı.

Kripto para sektörüne ve onun faydalarına inandıklarını ifade eden meclis yetkilileri, buna karşın bu alanda yaşanacak olası sorunlara ve barındırdığı risklere karşı da dikkat ettiklerini ifade etti. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Federal Meclis, stabilize yönündeki politikalardan yanadır. Buna ek olarak, uluslar arası hükümetler ile ortak çalışma, merkez bankalarının koordineli bir şekilde işin içinde olması gibi hususlar da bizim için çok önemlidir. Bu noktadaki sorunlar, ancak birlikte çalışarak halledilebilir.”

Kripto para sektörüne olan olumlu bakış açısı ile de tanınan İsviçre’nin, aynı zamanda Zug şehrinde bir Kripto Vadisi de bulunuyor ve bu bölgede, birçok kripto para girişimi yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment