Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre Meclisinden Kripto Para Dostu Hamle

İsviçre Eyaletler Meclisi ülke genelindeki kripto para ve merkeziyetsiz finans (DeFi) işlemlerini kapsayacak yeni bir yasal çerçeve hazırladı. İsviçre’deki şirketler bu yeni yasalar sayesinde dijital hisse oluşturabilecek, başka bir deyişle hisselerini dijitalleştirebilecekler.

İsviçre Eyaletler Konseyi bu hafta içerisinde yeni bir finans reformunu onayladığını açıkladı. Bu reform paketinde kripto para ve blockchain işlemlerine dair de bazı regülasyonlar yer alıyor. İsviçre’deki şirketler bu yeni yasalar sayesinde dijital menkul kıymet alım-satımının nasıl yapılacağını, kripto para borsaları için ne gibi standartlar belirlendiğini, yasa dışı kripto para kullanımına dair ne gibi sınırlar çizildiğini görebilecekler.

Dijitalleşme Dostu Hamle

İsviçre Eyaletler Meclisi tarafından onaylanan bu reformlar dijital para destekçileri tarafından hoş karşılandı. Ülkedeki fintech camiasının öne çıkan isimlerinden olan Urs Bolt; Decrypt’e bu konuda birkaç demeç verdi. Bolt İsviçre’nin bu reform paketi sayesinde kripto para alanında bir öncü haline gelebileceğini söyledi. Bolt ayrıca İsviçre’nin şu anda kripto para regülasyonları konusunda en cazip ülkelerden biri olduğunu açıkladı.

Lihtenştayn, Malta gibi ülkelerin kripto para işlemlerine yönelik kapsamlı regülasyonlar hazırladıkları biliniyor. Fakat İsviçre gibi büyük bir finans merkezinin böyle bir adım attığını ilk defa görmekteyiz.  Fakat bu ilke imza atan ülkenin İsviçre olması pek şaşırtıcı olmasa gerek.

Birkaç yıldır kripto para dostu politikalar izleyen İsviçre, Zug kentini zaten bir Kripto Para Vadisi’ne çevirdi. Burada sadece birkaç yıl içerisinde 900’den fazla blockchain şirketi kuruldu. Bunun sebebi ise elbette İsviçre’nin bu şirketlere ciddi teşvikler ve fırsatlar sunuyor olması.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment