Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’de Vergi Ödemeleri Bitcoin ile Alınacak

Chiasso belediyesi Ocak 2018’den itibaren vergi ödemelerinde Bitcoin de kabul edeceklerini duyurdu. İsviçre, Bitcoin ve kripto para dünyasının lideri olabilmek için yarışması bu duyuruyu daha da önemli hale getiriyor. Chiasso, İsviçre’deki bir başka şehir olan Zug’da bulunan Crypto Valley ile yarışırken Bitcoin’in tanınması ve yenilikler açısından önem arz ediyor.

Chiasso Vatandaşları 250 İsveç Frank’ına Kadar Vergi Ödemesi Yapabilecek

Bitcoin’in kabulü açısından önemli bir şehir olan Chiasso’da vatandaşlar vergilerini artık Bitcoin ile ödeyebilecek. Yaşanan gelişmeler kripto para konusunda liderliği taşıyan İsviçre için oldukça önemlidir. Ocak 2018’de yürürlüğe konacak olan vergi planlamasına göre, öncelikle 250 İsveç Frank’ına(CHF) kadar olan ödemeler yapılabilecek. Zug şu anda 200 CHF’ye kadar ödeme kabul ediyordu. Ocak’tan itibaren Zug ödemelerin 40 tanesini Bitcoin aracılığıyla aldı.

Chiasso yetkilileri, hızla büyüyen sektörün azalan yerel bankacılık sektöründe kaybolan vergi gelirlerinin yerini alabileceğini umuyor. Chiasso Belediye Başkanı Bruno Arrigoni:

“Chiasso, uluslararası alanda İsviçre’nin teknolojik ve ekonomik büyüme merkez üssü olarak tanınmaktadır.” dedi

Yerel yetkililer girişimleri arttırmak adına belediyeyi “CryptoPolis” olarak markalamaya çalıştı.

Chiasso Belediye Başkanı Kripto Para Tabanlı İşletmelerle Bir Araya Geldi

Chiasso yönetimi, kripto para şirketlerini etkilemek adına bir sürü aşama kaydetti. Chiasso Belediye Başkanı geçen aylarda bir sürü girişimci ile bir araya geldi. Belediye Başkanı sekiz yeni şirketin yakın zamanda belediye merkezinde bir araya gelerek start-up kurma girişiminde bulunduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment