Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’de Yatırımcılar, Kripto Para Projelerine Büyük İlgi Gösteriyor

Kripto para girişimleri, İsviçre’de total manada girişimlerin yatırımlarını arttırmasına çok ciddi bir şekilde aracılık etti. Zug şehrinde kurulan Kripto Vadisi’nin de bu işte ciddi etkisi olduğu ifade edilirken, ülkenin kripto para ekosistemine ciddi katkı yapan bu girişimlere ilgi büyük ve görünen o ki, yetkili kurumlar ve kişiler de bu durumdan oldukça memnun.

2018 yılı boyunca yatırım arayışında olan İsviçre merkezli girişimler toplamda 1.25 milyar dolarlık bir fon elde etmeyi başardı. Bu rakam, bir önceki yıl olan 2017’ye kıyasla yüzde 32’lik bir artışa tekabül ederken, bu artışın sebepleri de SECA tarafından araştırıldı.

SECA, bu denli yüksek bir artışın temel sebebinin bilgi ve iletişim teknolojileri olduğunu ifade ederken, bu sektördeki şirketlere yapılan fonlamanın tam iki katına çıktığını belirtti. Bu noktada da özellikle kripto para şirketlerinin aldığı yatırımların, bu rakama ciddi bir katkıda bulunduğu belirtildi.

Zug merkezli SEBA Crypto şirketinin 100 milyon franklık yatırım aldığı bir ortamda, diğer iki en çok yatırım alan şirket ise Nexthink ve Way Ray oldu.

Son dönemde yaptığı kripto para atılımı ile de adından sıkça söz ettiren ve İsviçre hükümetinin çok başarılı bir projesi olarak görülen Zug bölgesi, şu anda dünya genelinde birçok yatırımcı için adeta bir cazibe merkezi halnie geldi. Zug ile birlikte Basel bölgesinde de, birçok potansiyelli girişimin olduğu da belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment