Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçreli Bitcoin ETP’si Rekor Hacme İmza Attı! Kurumsal Yatırımcılar Alım Yapmaya Mı Başladı?

Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatındaki sert düşüş, yakın zamanda İsviçre tabanlı SIX Menkul Kıymet Borsasında piyasaya sürülen Bitcoin ETP’sinin hacminde tam tersi bir yükselişe neden olmuş olabilir. Elde edilen verilere göre de, kurumsal yatırımcılar ETP’ye olan ilgilerini ortaya koyuyor gibi gözükmekte.

Bitcoin ETP’si Rekor Hacme İmza Attı

Kasım ayının başlarında adından söz ettiren Bitcoin ETP’si, İsviçre tabanlı bir startup firması Amun AG tarafından piyasaya sürülen dünyanın ilk çoklu kripto para ETP’si olma özelliğine de sahip. Ürün temel olarak Bitcoin, Ripple, Ethereum, Bitcoin Cash ve Litecoin kripto para birimlerine endeksli olacak. Bitcoin neredeyse ETP’nin yarı payına sahipken, XRP%25.4, Ethereum %16.7, Bitcoin Cash %5.2 ve Litecoin ise %3 gibi bir paya sahip durumda.

ETP ilk piyasaya sürüldükten sonra beklenen ilgiyi görememiş olsa da, FX Hedge Fonu CEO’su Su Zhu’ya göre artık kendine gelmeyi başardı ve yoluna ciddi bir büyüme ile devam etmekte.

Zhu, Bitcoin’in 3.200 dolar seviyesine indiği geçtiğimiz Perşembe ve Cuma günlerinde, Swiss HODL ETF’sinin (ETP) 53,233 ve 62,986 gibi etkileyici bir şekilde rekor kırdığını ifade etti.

Zhu, ikinci attığı tweet ile Bitcoin fiyatı düştükçe, ETP’ye olan yatırımın arttığını ve bunların arasında negatif bir ilişki olduğunu ve bunların kurumsal firmalar olabileceğini  de vurguladı.

ABD nüfusunun İsviçre’ye kıyasla 40 kat daha fazla olduğunu belirten Zhu, bunun aynı zamanda yabancı yatırımcılara da açık olduğunu ve ABD içerisinde bir ETF onayının günlük 18 milyon dolarlık hacme sahip olabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment