Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalya Merkez Bankasından Kripto Para Uyarısı

İtalya Merkez Bankası ve ülkenin düzenleyici kurumu olan Consob, ülkedeki yatırımcıları kripto para piyasasına karşı uyardı. İnsanların kripto para fiyatlarındaki volatilite sebebiyle yüklü miktarlarda para kaybedebileceği belirtildi.

İtalya Merkez Bankası ve Consob, kripto paraların henüz kapsamlı bir şekilde regüle edilmediği vurgusuyla bir uyarıda bulundu.

Bildiride kripto para fiyatlarındaki volatilite, bu teknolojinin karmaşıklığı ve piyasaların yasal olarak güvence altına alınmamış olması vurgulandı.

Yatırımcılar “paralarını kaybedebilirler”

Avrupalı regülatörler, kripto paralara ilişkin henüz kapsamlı bir mevzuat hazırlamadı. İtalya’daki yetkililer, kripto para piyasasının bu haliyle diğer yatırım ürünleri kadar şeffaf olmadığını açıkladı.

Yerel haber kaynaklarına göre özelliklere küçük yatırımcıya hitap eden bildiride, insanların kripto paralara yatırdıkları paranın “tamamını kaybedebilecekleri” belirtildi.

Kripto paraların risklerine örnek olarak teknik arızalar, siber saldırılar ve dijital cüzdanlara erişimin kaybedilmesi gibi unsurlar gösterildi.

Avrupa Komisyonu, yakın zamanda kripto varlık düzenlemesi ile ilgili bir adım attı. Kripto para piyasasındaki enstrümanlar için yasal tanımlamalar hazırlayan Avrupalı regülatörler, düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!