Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalya Yazarlar Derneği, Algorand ile Anlaşma Yaptı

İtalya Yazarlar Derneği, ünlü kripto para platformu Algorand ile bir anlaşma yaparak; telif hakları ile ilgili olarak bir sistem oluşturmaya başladı.

La Sapienza adı verilen projenin, Roma Üniversitesi’nin de katkılarıyla geliştirileceği ifade edilirken, Algorand’in Blockchain platformu üzerine oturacağı belirtildi.

Proof of Stake mekanizmasını kullanan ve merkeziyetsizlik konusunda iyi bir performans gösteren Algorand’in ağında yer alacak olan bu sistem ile, telif hakları ve korsan yayıncılık ile daha iyi mücadele edileceği düşünülüyor.

Telif hakları ve korsan yayıncılıkla mücadele konusunda mevcut sistemlerin daha da üzerine çıkmayı hedeflediklerini ifade eden dernek başkanı Gaetano Blandini, şunları söyledi:

”Teknolojinin bize sunduğu imkanları kullanmak ve bu alanda daha da efektif bir çözüm ortaya koymak istiyoruz. Algorand ile yaptığımız iş birliği de aslında bizim bu amacımızın önemli bir parçası. Hem ulusal, hem de global çapta, bu yapacaklarımızın büyük bir etkisi olacağını düşünüyoruz. Telif hakları ve korsan yayıncılık ile mücadele noktasında, dernek olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment