Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalyan Bankaları Blockchain’e Geçiş Yapacaklar

İtalya‘daki bankalar, banka mutabakatlarını işleyebilmek için Blockchain teknolojisini kullanmayı düşünüyorlar.

Finextra gibi finans kaynakları tarafından yapılan haberlere göre İtalya’daki birçok banka Blockchain teknolojisini kullanmaya hazır durumda.

İtalyan Bankacılık Derneği (ABI) tarafından yayınlanan duyuruda ülkedeki bankaların Blockchain teknolojisini kullanmaya başlayacakları vurgulanıyor. Konu hakkında yapılan duyuruya bakacak olursak bankaların bu teknolojiyi özellikle banka içi işlemleri yürütmek için kullanmak istediklerini söyleyebiliriz.

İtalyan Bankacılık Derneği’nin açıklamalarına göre ülkedeki bankaların Blockchain teknolojisini kullanmaya başlamaları yerel banka işlemlerinin eskisine kıyasla çok daha şeffaf hale gelmesini sağlayacak ve iki parti arasında yine eskisine kıyasla çok daha verimli bir bağ kurulmasına yardımcı olacak.

ABI tarafından duyurusu yapılan bu yeni sistem aslında ABI Labs tarafından yürütülen Spunta Project adlı bir program kapsamında ele alınacak. R3’nin açık kaynaklı Blockchain platformu ile desteklenen bu programın amacı bankalar arasında yaşanan sorunları çözmek. ABI, Spunta’nın denemelerine şubat ayında başlamıştı. Spunta o sırada toplamda 18 banka tarafından test ediliyordu ve bu bankalar o dönemde bankacılık sektöründeki toplam çalışan sayısının yüzde 78’ini kendi bünyelerinde barındırıyorlardı.

İtalya’daki bankaların yapılan denemelerden sonra Mart 2020 itibarıyla Blockchain kullanmaya başlamaları bekleniyor. Bu gibi programlar zamanla diğer Avrupa ülkelerine yayılacak mı göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment