Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İtalyan Posta Servisi, Hyperledger’in Blockchain Topluluğuna Katıldı

29 Ocak tarihinde yapılan bir basın açıklamasına göre, İtalyan Posta Servisi olan Poste İtaliane, Hyperledger blockchain topluluğuna katılan en güncel isim oldu.

Hyperledger, Linux Foundation tarafından geliştirilen iş birlikçi bir proje ve temel olarak blockchain ile dağıtık defter teknolojileri için açık kaynaklı standartlar oluşturmayı planlamakta. Söz konusu platformun içerisinde American Express, Cisco, Intel, JPMorgan, Deloitte ve Huawei gibi farklı sektörlerin devleri yer almakta.

Poste İtaliane konu hakkında yaptığı basın açıklamasında Hyperledger’e katılma konusunda etkili olan bir nedenin de, firmanın 2022 iş planını hayata geçirmek istemesi olduğunu belirtti. İlgili plan içerisinde posta hizmetinin kullandığı yöntemlerde çok daha yenilikçi teknolojilerin kullanılması yer almakta. Blockchain teknolojisinin ”güvenlik, şeffaflık, iş birliği ve gizlilik” alanlarındaki birçok problemi çözebileceğini belirten firma yetkilileri, etkili kullanımın oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz 2018 yılının Eylül ayında, ABD’nin önde gelen kargo firmalarından FedEx de aynı platforma üye olmuştu. FedEx CEO’su Fred Smith o tarihte yaptığı açıklamalarda blockchain teknolojisinin tedarik zincirleri için ”büyük, çok büyük etkileri” olduğunu aktarmıştı.

”Biz bunun (blockchain), tedarik zinciri, lojistik ve taşımacılık üzerine büyük, çok büyük etkileri olduğundan eminiz.”

Blockchain, temel olarak kripto paraların altında yatan teknoloji olarak bilinse de, bu eşsiz teknolojinin kullanımı neredeyse dünyadaki bütün sektörlere bir nebze olsun dağıldı. Microsoft, IBM gibi teknoloji devlerinden tutun da, ABD içerisindeki birçok kamu kurumuna kadar kullanım gören blockchain teknolojisini kesinlikle parlak günler bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment