Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jack Dorsey: Block Açık Kaynaklı Bitcoin Madencilik Sistemi Geliştiriyor

Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey yaptığı açıklamada şirketi Block’un açık kaynaklı bir bitcoin madencilik sistemi çıkartacağını doğruladı.

Jack Dorsey 15 Ekim 2021 tarihinde attığı bir Tweet ile Block’un (eski ismi ile Square) açık kaynaklı bir bitcoin madencilik sistemi geliştirmeyi düşündüklerini aktarmıştı. Geçtiğimiz gün Block’tan bir yönetici bu düşünceyi hayata geçirdiklerini kendi Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Duyurunun ardından Jack Dorsey bu paylaşımı alıntılayarak gelişmeyi “resmi olarak” onayladı ve Block’un açık kaynaklı bir bitcoin madencilik sistemi geliştirdiğini doğrulamış oldu.

Thomas Templeton yaptığı paylaşımlarda “Bitcoin madenciliğini daha dağıtık ve verimli hale getirmek istiyoruz.” ifadelerine yer verdi. Templeton açıklamalarına Bitcoin madenciliğinin geleceğe dönük bir yatırım olduğundan, Bitcoin üretmekten çok daha fazlasını ifade ettiğinden bu konuyu önemsediklerini söyleyerek devam etti.

Yaptıkları çalışmada müşterilerin yaşadıkları zorluklar ile teknik problemlerin üzerinde durduklarını belirten Templeton, bu problemleri ilk olarak “elverişlilik” kapsamında ele aldıklarını belirtti:

“Çoğu insan için madencilik teçhizatı bulmak zordur. Cihazlar pahalıdırlar ve teslimat süreci zorlu olabilir. Herhangi bir insanın kolayca bir madencilik teçhizatı satın alabilmesini nasıl sağlayabiliriz?”

İkinci olarak ise “dayanıklılık“ı ele alan Templeton, bu problemi:

“Mevcut sistemlerde duyduğumuz yaygın sorunlar ısı dağılımı ve tozla ilgili. Ayrıca hemen hemen her gün işlevsiz hale gelen sistemler görüyoruz. Bu da zaman alıcı süreçleri beraberinde getiriyor. İşe yarayan bir şey inşa etmek istiyoruz. Bunu gerçeğe dönüştürmek için ne yapabiliriz?”

açıklamaları ile ele aldı.

Üçüncü olarak ise “performans“ı değerlendiren Templeton bazı madencilik sistemlerinin yüksek ve dengesiz elektrik tüketiminde bulunduğunu ayrıca gürültülü olduklarını belirtti. Bu durumların ev kullanımının önüne geçtiğini söyledi. Bu dengeyi nasıl sağlayabileceklerinin cevabını aradıklarını ifade etti.

Çalışmalarına hala devam ettiklerini ve mevcut durumda sorguladıklarından ve araştırdıklarından çok şey öğrendiklerini söyleyen Block yetkilisi Thomas Templeton, farklı fikirler konusunda kamuoyunun “miningsystem (at) block (dot) xyz” adresinden ulaşabileceğini söyleyerek açıklamalarını sonlandırdı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!