Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jack Dorsey’e Ait Bitcoin Şirketinin Raporu Olumlu Geldi: 2,4 Milyarlık BTC Satışı!

Twitter Kurucusu Jack Dorsey’in şirketi Block (SQ), 2023’ün ikinci çeyreğinde artan gelirlerine karşın finansal raporlarını açıklamasının ardından hisselerindeki değer kaybını önleyemedi.

Block 3 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı 2023’ün ikinci çeyreğine ait finansal raporlarında, şirkete ait dijital ödeme uygulaması Cash App tarafından bu çeyrekte 2,4 milyar dolarlık Bitcoin (BTC) satışı gerçekleştirildiğini açıkladı.

Cash App’in Bitcoin satışları, geçtiğimiz çeyrekte kaydedilen 2,16 milyar doların %11 üzerinde seyretti. Dijital ödeme uygulaması ayrıca geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %34 daha yüksek Bitcoin satışı gerçekleştirdi.

Bunun yanı sıra Bitcoin satışlarından bu çeyrekte 44 milyon dolar brüt kar elde eden Cash App, geçtiğimiz yılın aynı döneminden %7 daha yüksek performans gösterirken geçtiğimiz çeyrekten ise %12 daha düşük performans kaydetti.

Yılın ilk çeyreğinde şirketin Bitcoin satışlarından elde ettiği brüt kar, 50 milyon dolar olarak aktarılmıştı. Şirket konu hakkında yaptığı açıklamada, düşen Bitcoin fiyatlarına rağmen daha fazla Bitcoin satıldığını dile getirdi.

Cash App ayrıca 2020 ve 2021 yıllarında sırasıyla yaptığı 50 ve 170 milyon dolarlık Bitcoin yatırımlarının toplamda 245 milyon dolara yükseldiğini bildirdi. Şirket 2023’ün ikinci çeyreğinde de Bitcoin varlıklarında herhangi bir değer düşüklüğü beyan etmemeye devam etti ve defter değerinin 103 milyon dolar olduğunu ifade etti.

Cash App’in toplam geliri bu çeyrek içerisinde 3,56 milyar dolar olarak gösterildi. Şirket, toplam gelir bakımından geçtiğimiz çeyreğe göre %8,86 büyüme kaydetti. Dijital ödeme uygulamasının Bitcoin gelirleri haricinde ise 1,16 milyar dolar gelir elde ettiği belirtildi.

Öte yandan Block’un toplam gelirleri ise 5,53 milyar dolara ulaşarak geçtiğimiz çeyreğin %10, geçtiğimiz yılın aynı döneminin ise %26 üzerinde seyretti. Block’un Bitcoin gelirleri 2,39 milyar dolar olarak beyan edildi.

Şirket geçtiğimiz çeyreği performans bakımında geride bıraksa da hisselerini değer kaybından koruyamadı. Nasdaq verilerine göre SQ, seans içerisindeki %0,27’lik değer artışına karşın dünü, 2 Ağustos kapanışından %1,24 daha düşük fiyatla 73,55 dolar seviyesinden sonlandırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!