Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan CEO’su: Kripto Para Konusunu Tartışıyoruz

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, Finansal Hizmetler Komitesi oturumunda yaptığı açıklamalarda insanlara “Bitcoin’den uzak durmayı” önerdi. Fakat Dimon’ın kişisel görüşü, JPMorgan’ı kripto paraları incelemekten alıkoymuyor.

ABD’nin en büyük bankası JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon, perşembe günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesince düzenlenen oturuma katıldı. 2017’de Bitcoin’i “dolandırıcılık” olarak nitelendiren Dimon, dünkü açıklamalarında Bitcoin alacak insanlara “dikkatli olmayı” önerdi.

“Bunun bankacılığını durduracak değilim”

Jamie Dimon, Warren Davidson’ın kendisine Bitcoin gibi kripto paralar ile ilgili yönelttiği soruya ilk olarak kişisel görüşlerini paylaşarak yanıt verdi:

“Benim insanlara kişisel tavsiyem: Uzak durun. Ama bu, müşterilerden talep olmadığı anlamına gelmiyor. Bu da bir iş nasıl yönetilir, onu göstermiş oluyor. Esrar içmiyorum ama esrar ülke genelinde yasallaşırsa, bunun bankacılığını durduracak değilim.”

Kripto paraların ne birer para birimine ne de altına benzediğini vurgulayan Dimon, bunları söylemiş olmakla birlikte, “Bir şey hakkında ne düşünüyor olursam olayım, insanlara paralarını nasıl harcayacaklarını söylemiyorum.” diye ekledi.

Kripto para tartışmaları devam ediyor

JPMorgan CEO’su, 18 Mayıs’ta bankanın hissedarları ile düzenlenen toplantıda, “Birçok müşterimiz, onlara kripto para alıp/satma konusunda yardım edebilir miyiz diye soruyor.” diyerek, müşterilerden bu yönde bir talep geldiğini belli etmişti.

Bankanın bu konuyla ilgili güncel çalışmalarından bahseden isim, “İnsanların alım/satım yapabileceği, güvenli bir şekilde hizmet vermeli miyiz, vermemeli miyiz diye tartışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bunlara ek olarak kripto paralara ilişkin yasal düzenlemelerden bahseden Dimon, regülatörlerin bu konuda geç kalmış olabileceğini dile getirerek gelecekte bu konuyla daha çok ilgilenmeye başlayacaklarını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!