Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Bankacılık Devi Mizuho, Japon Yeni Endeksli Stabil Koin’ini Mart Ayında Piyasaya Sürecek!

21 Şubat tarihinde Nikkei Asian Review tarafından aktarılan bir habere göre, Japonya’nın bankacılık devi olarak bilinen Mizuho Financial Group sonunda beklenen tarihi açıkladı ve Japon Yeni endeksli stabil koin‘i için Mart ayını gösterdi. Özellikle ödemeler ve havale işlemleri için kullanılacak olan stabil koin, bankadan yapılan açıklamaya göre 1 Mart tarihinde piyasaya çıkış yapacak.

Toplamda 56 milyon kullanıcı hesabına sahip olan 60 finansal kurum ile ortaklık yapılarak piyasaya sürülecek olan ”J-Coin” isimli stabil koin, iddialara göre direkt olarak mevcut banka hesaplarını dijital cüzdan hesapları ile eşleştirecek ve kullanıcıların elini bu konuda kolaylaştıracak. Mizuho Financial Group 2018 yılının 31 Aralık tarihine kadar elinde 1.8 trilyon dolardan daha fazla varlık bulundurması ile Japonya’nın en büyük bankalarından birisi olarak bilinmekteydi.

Yeni piyasaya sürülecek olan kripto para birimi J-Coin Pay isimli bir mobil uygulama ile kullanılabilecek ve bireysel ödemelerin yapılması için sadece uygulamadaki QR kodlarının okutulması yeterli olacak. Nikkei tarafından aktarılan habere göre söz konusu kripto para biriminin değeri direkt olarak 1 Japon Yenine endeskli olacak ve banka hesapları ile J-Coin cüzdanları arasında yapılacak olan işlemlerden hiçbir komisyon alınmayacak.

Mizuho CEO’su Tatsufumi Sakai konu hakkında yaptığı açıklamada ödeme endüstrisinin yavaş yavaş değiştiğini ve kendilerinin de bunun bir parçası olmak istediğini ifade etti. Nikkei’nin aktardığına göre Japonya çoktan e-ticaret devi Rakuten ile mesajlaşma devi Line gibi firmaların kripto para sektörüne girmesi ile bu alanda ileri bir seviyeye atladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment