Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Borsaları Kullanıcı Varlıklarını Korumak İçin Çevrimdışı Cüzdan Kullanacak!

Son günlerde yaşanan birden fazla hacklenme olayı, bir grup Japonya tabanlı kripto para borsasının kullanıcı fonlarını korumak adına yeni bir yönteme geçiş yapmasına neden oldu.

Hedef Daha İyi Kontrol

Bir grup Japon kripto para borsası kullanıcılarının varlıklarının daha iyi korunduğundan emin olmak için yeni bir fikir ortaya attı. Söz konusu hareket Eylül ayında yaşanan Zaif kripto para borsası hacklenmesinden dolayı kaynaklanmakta.

Japan Times kaynağının haberine göre, Japonya Sanal Para Birimi Borsa Birliği, kripto para birimlerini online olarak depolamayı noktalıyor. Yani en azından belirli bir sınır koyuyor ve bu sınır %10 ile %20 arasında. Borsalar Birliği geçtiğimiz Temmuz ayında da öz düzenleme kuralları oluşturmuştu ancak kurallar henüz ülkenin finansal denetçisi FSA’nın onayını almadı. Eğer yeni kural da diğer kurallar ile birlikte onaylanırsa, borsalar direkt olarak çevrimdışı cüzdanlara geçiş yapabilecek.

Geçtiğimiz günlerde Tech Bureau’nun kripto para borsası olan Zaif, yaşanan hacklenme olayında 7 milyar yen kayıp yaşamıştı. Çalınan kripto para birimleri arasında Bitcoin, Monacoin ve Bitcoin Cash bulunuyordu ve bütün bunlar çevrimiçi cüzdanlarda saklanmaktaydı. Çalınan 7 milyar yenlik fonların 4.5 milyarının müşterilere ait olması, Zaif’i hisselerinin bir kısmını satmaya ve bu şekilde kullanıcıların zararlarını telafi etmeye kadar götürdü.

Kripto para borsaları da Zaif olayını bardağı taşıran son damla olarak yorumlamakta ve onaylandığı taktirde müşteri fonlarının büyük bir kısmını çevrimdışı (cold) cüzdanlarda saklamayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment