Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon E-ticaret Devi DMM, Kripto Para Madencilik İşlemlerine Son Veriyor

Japon e-ticaret devi DMM.com, yerel bir haber kanalının yaptığı duyuruya göre,  ”azalan kazanç” yüzünden kripto para madencilik işlemlerine son veriyor. Söz konusu haber başka bir önemli Japon şirket GMO Internet’in kripto para madencilik işlemlerine son vermesini açıklamasından sonra gelen ikinci gelişme konumunda ve bu da aslında madencilik sektörü için tehlike oluşturuyor. 

Kripto Para Madenciliğine Son Veriyor

Japon eğlence ve e-ticaret devi DMM.com Inc., Toyo Keizai isimli haber kaynağının 30 Aralık tarihinde aktardığı bilgiye göre tamamiyle kripto para madencilik sektöründen çekiliyor. İddiaya göre DMM söz konusu kararı geçtiğimiz Eylül ayında aldı ve temel neden ise sektörün sağladığı getirinin azalması. Keizai bunun yanı sıra firmanın elinde bulundurduğu madencilik ekipmanlarının satışının ise 2019 yılının ilk yarısında gerçekleştirileceğini aktardı. DMM’nin sahip olduğu DMM Bitcoin isimli kripto para borsası, Japonya içerisinde lisansı bulunan 16 kripto para borsasından birisi ve bu durum ülke içerisinde lisans almanın zor olmasından dolayı oldukça önemli.

Şirket geçtiğimiz yılın Eylül ayında ‘sanal para birimi departmanını’ duyurmuştu ve Ekim ayından itibaren Japonya’nın Kanazawa şehrinde madencilik işlemlerine başlamıştı. Toyo Keizai’nın aktardığına göre o tarihten bu yana ”Bitcoin, Ethereum ve Litecoin gibi” çeşitli kripto para birimlerinin madenciliği yapıldı.

 

Japan’s DMM Exiting Cryptocurrency Mining Business

DMM, madencilik işletmesini ilk kurduğu tarihte ”işletme boyutu hiçbir yerel operatör tarafından karşılanamayacak kadar büyük ve Japon kalitesine sahip bir madencilik tesisi” hayata geçireceğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment