Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Ekonomisinin Durumuna Dayanamadı, Bitcoin Almak İçin Kredi Çekti

Tokyo merkezli Japon yatırım firması Metaplanet Inc., kripto paranın uzun vadeli değerine olan güvenini sürdürerek ek Bitcoin satın almak için 6,8 milyon dolarlık bir kredi aldı.

Tokyo borsasında işlem gören firma, bugün yönetim kurulunun yıllık yüzde 0,1 faiz oranıyla toplam 1 milyar yen (6,8 milyon dolar) kredi almaya karar verdiğini açıkladı.

Metaplanet, “Neredeyse tüm kredi miktarını Bitcoin satın almak için tahsis etmeyi planlıyoruz” dedi. ”

“Temel politikamız, Bitcoin’i uzun vadede tutmaktır ancak Bitcoin’i operasyonlar için kullanırsak, ilgili Bitcoin bakiyesi bilançoda dönen varlık olarak kaydedilecektir.”

Bu duyuru, firmanın Salı günü yaptığı açıklamada, 10 milyar yen (68,4 milyon dolar) değerinde ücretsiz hisse senedi alım hakkı tahsis etmeyi planladığını belirtmesinin ardından geldi. Firma, “Toplanan fonların büyük kısmı stratejik olarak Bitcoin alımına tahsis edilecek” dedi.

Japon ekonomisine karşılık veriyor

Metaplanet Inc., “Bitcoin’i temel bir varlık olarak tutmak, Metaplanet’in uzun vadeli büyüme stratejisiyle uyumludur ve şirketin karlılığını ve kurumsal değerini önemli ölçüde artırması bekleniyor” ifadelerini ekledi.

Mayıs ayında, firma Bitcoin’i stratejik hazine rezerv varlığı olarak benimsemeye başladığını duyurdu. Şirket o dönemde yaptığı açıklamada, “Bu hamle, Japonya’daki sürekli ekonomik baskılara, özellikle yüksek devlet borcu seviyelerine, uzun süreli negatif reel faiz oranlarına ve dolayısıyla zayıf yen’e doğrudan bir yanıttır” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!