Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japon Hükümet Yetkilisi: Acilen Dijital Yen’e İhtiyacımız Var!

Coronavirüs salgınının yarattığı küresel paniğe rağmen ülkeler dijital para birimleri konusunda gelişmelere devam ediyorlar. Bu konuda oldukça kararsız bir duruş sergileyen Japonya’nın kilit isimlerinden birisi de Dijital Yen için çok geç olmadan harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

Japon Yetkiliden Dijital Para Hamlesi

Japonya’daki Liberal Demokrat Parti’den Temsilciler Meclisi üyeliğine giriş yapan ve aynı zamanda eski Maliye Bakanlığı yetkilisi olan Kozo Yamamoto, Dijital Yen konusunda daha fazla beklemeye gerek olmadığını belirtti.

Japonya’nın merkez bankası dijital para birimi konusunda harekete geçmesi gerektiğini belirten Yamamoto, paranın geleneksel tanımının dışına çıkıldığının altını çizdi. Yamamoto paranın temel olarak bir değer saklama aracı, değiş tokuş aracı ve hesap birimi olarak kullanıldığını, Facebook gibi dev kurumların ise kendi token’lerini piyasaya sürerek değer saklama ve takas aracı özelliklerini ele geçirebileceğini iddia etti.

Japon Yeni Unutulabilir

Buna rağmen hükümetin “hesap birimi” özelliğini katı bir şekilde koruması gerektiğini düşünen Yamamoto, aksi taktirde insanların geleneksel itibari paraları unutacağını belirtti. Önde gelen yetkili buna ek olarak Japonya’nın dijital bir para birimi piyasaya sürmemesi ve dünyanın diğer taraflarındaki insanların dijital para birimleri kullanmaları durumunda Japon Yeni’nin tamamen unutulabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment