Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya Başbakanı Açıkladı: Metaverse ve NFT Alanına Yatırım

Japonya Başbakanı Fumio Kishida ülkenin geleceğe yönelik dijital dönüşüme yatırım planlarının arasında NFT (Non-fungible token) ve metaverse’ün de yer aldığını söyledi.

Dijital dönüşüm konusundaki ilgisi ve yatırımlarıyla ön plana çıkan Japonya, NFT’leri ve metaverse’ü de pas geçmiyor. Japonya Başbakanı Fumio Kishida geçtiğimiz pazartesi günü parlamento karşısında yaptığı konuşmada, ülkedeki dijital teknolojinin sosyal uygulamaları desteklemeye devam edeceğini duyurdu. Bununla birlikte ülke genelinde metaverse ve NFT’leri destekleyen Web3 hizmetlerinin kullanım alanlarını genişletme noktasında teşvikler sağlanacağını belirtti.

Bir yandan kripto para borsalarına karşı ciddi yaptırımlarla gündeme gelen Japonya diğer yandan bu teknolojinin hangi yöne doğru ilerlediğini yakından takip ediyor. Geçtiğimiz nisan ayında Kishida yönetimi öncülüğünde Web3‘ü “dijital ekonominin yeni sınırı” olarak adlandıran ve Web3’teki ulusal stratejiyi ilerletme planlarını ana hatlarıyla belirten bir “NFT White Paper” yayınlamıştı.

Bunun yanı sıra kısa süre önce Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı (METI) bünyesinde ülkenin kademeli olarak blockchain’i genişlemesi için politikalar oluşturmaya odaklanan bir Web3 politika ofisi kuruldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!