Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya Finansal Hizmetler Ajansı, Bitcoin ETF’sine İlişkin Yeni Bir Açıklama Yaptı

Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA), yaptığı açıklamada kurumun Bitcoin ETF’sine onay vermeye sıcak baktığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İlk olarak Bloomberg’de çıkan haberde, FSA’nın Bitcoin ETF’sini kabul etmeyi düşündüğü ifade edilmiş ve bu haber ciddi bir ilgi uyandırmıştı. Ancak konu ile ilgili, kripto para sitesi Cointelegraph’ın ulaştığı yetkililer, Bloomberg’in bu yöndeki haberinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Bloomberg’in kaynağının kim olduğunu bilmediklerini ancak kendilerinin Bitcoin ETF’si ile ilgilenmediklerini belirten FSA yetkilileri şu ifadeleri kullandı:

”Açıkçası şu anda kripto ürünler üzerinde gelecek bir ETF’yi kabul etmeyi düşünmüyoruz.”

Geride bıraktığımız yılın son dönemlerinde çıkan haberlerde FSA’nın kripto paralar için yeni bir yasal sınıf oluşturacağı ve bu ürünleri bu yeni sınıf altında regüle edeceği belirtilmişti.

Uzunca süredir gündemi meşgul eden ancak genel merkezin Amerika ve Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) olduğu Bitcoin ETF’si haberleri, son günlerde Japonya’nın baş rolü aldığı bir hale girse de, FSA yetkilileri, konu ile ilgili herhangi bir tasarrufları olmadığını açıklamış oldu.

Japonya, son dönemde regülasyon konusunda gaza basarken, ülkedeki kripto para şirketlerinin net bir şekilde çizilmiş kuralların altında regüle olmasını istiyor. Bu sayede, Japon hükümeti ülkedeki kripto para sektörünün sağlıklı bir şekilde gelişmesini ve daha iyi yerlere gelmesini amaçlarken, bu yaklaşım başta komşu ülkeler olmak üzere, Asya’nın genelinde de tercih ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment