Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya, Kripto Paraların Üzerindeki Vergileri Düşürmek İstiyor

Japon yetkili Takeshi Fujimaki yaptığı açıklamada kripto para kullanıcıları üzerindeki vergi ve kullanım baskısını azaltmak için dört aşamadan oluşturulmuş bir planın üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Ülkenin en güçlü politik temsillerinden birisi olan Nippon Ishin adına bu çalışmaları yürüten Fujimaki, yaptığı açıklamada kripto para kullanıcılarının üzerindeki vergi yükümlülüklerinin haddinden ağır olduğunu belirtirken, bunu azaltmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Blockchain teknolojisinin ülkede daha da fazla gelişmesi ve kripto para kullanımının yaygınlaşması için gereken önemli bir adım olduğunu düşündüğü bu planı hazırlarken, Japon kripto para kullanıcılarını düşündüğünü ifade eden Fujimaki, bu sayede ülkede daha rahat ve dostane bir kripto para atmosferi oluşturmayı planladığını da ifade etti.

İlk olarak vergi yükünün azaltılması için çalışacaklarını belirten Fujimaki, hacimlere göre yüzde 55’e kadar çıkabilen kripto para gelirleri vergilerinin adaletsiz olduğunu ve bu rakamı aşağıya çekmeye hazırlandıklarını belirtti.

Fujimaki aynı zamanda yatırımların sonucunda kaybedilen paralar ile ilgili olarak da bu rakamların vergiden düşülebileceği konusunda bir çalışma yapabileceklerini aktardı.

Aynı zamanda, küçük çaplı kripto para transferlerinin vergilendirme kapsamına girmesinin hiçbir mantığı olmadığını ifade eden başarılı avukat, bu noktada yapılacak ufak düzenlemeler ile mikro transferlerin önünü açma şanslarının olduğuna dadeğindi.

Şu aşamada Japonya’nın Ukrayna ve Hindistan ile birlikte vergilendirme konusunda opsiyonları değerlendiren ülkelerden bazıları oldukları görülüyor. Bakalım Japon yetkililer, bu noktada nasıl bir başarı elde edebilecek?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment