Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya Kripto Paralarla İlgili Yeni Düzenlemeler Hazırlıyor

Japonya‘daki Finansal Hizmetler Kurumu (FSA), kripto paralarla alakalı yeni bir düzenleme taslağı hazırladı. FSA’in sunduğu bu taslak başlıca kripto para sektöründe yaşanan hack saldırılarıyla ilgili.

Yeni Düzenlemeler

Japonya’nın üst düzey finans otoritesi olan Finansal Hizmetler Kurumu, ülkedeki kripto para ve ICO sektörleriyle ilgili yeni düzenlemeler hazırladı.

Yerel haber kaynaklarına göre FSA bu düzenlemelerle ilgili çeşitli oturumlar düzenledi. Bu oturumlar boyunca hazırlanan taslağa karşı ciddi bir itiraz edilmedi.

Taslakta en fazla dikkat edilen konulardan biri kripto para sektöründeki hack saldırıları oldu. FSA özellikle Coincheck ve Zaif gibi hack saldırısına uğramış Japonya merkezli kripto para borsalarını örnek gsteriyor.

FSA, bu hack saldırılarının yatırımcılar için ciddi kayıplara yol açtığını belirterek bu alanda yeni önlemler alınacağını belirtiyor. Bu yeni düzenlemelere göre ülkedeki kripto para borsaları, olası bir hack saldırısında çalınan paraya denk miktarda para tutmak zorundalar.

Diğer Konular

FSA, hack saldırılarının yanı sıra birkaç farklı konuya daha değindi. Bunlardan biri, ülkedeki kripto para borsalarının kurduğu öz düzenleme kuruluşu.

FSA, ülkedeki her borsanın bu kuruluşa katılmasını istiyor. FSA, bu durumun ülkedeki kripto para sektörünü oldukça olumlu yönde etkileyeceğine inanıyor.

FSA’in üstünde durduğu bir diğer konu ise ICO düzenlemeleri. ICO’ların “menkul kıymet düzenlemelerine” tabii tutulabileceklerini vurgulayan FSA, bu alanda çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Japonya’daki yetkililer ülkedeki kripto para sektörünü geliştirmek ve güvenli hale getirmek için farklı adımlar atmaya devam ediyorlar. Bu adımlar tam olarak ne kadar verimli olacak göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment