Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’da Lisanslı Kripto Para Borsalarının Sayısı 21’e Çıktı

Japonya Mali Hizmetler Kurumu, ülkedeki bir kripto para borsasına daha lisans verdi.

Mali Hizmetler Kurumu’nun bu onayı sonrasında ülkedeki lisanslı kripto para borsalarının sayısı 21’e çıkmış oldu.

Eskiden Kalma

Japonya’daki yetkililer, ülkenin Ödeme Hizmetleri Yasası’nı Nisan 2017’de değiştirmiş, bu yasayı kripto para şirketlerini de kapsayacak şekilde hazırlamışlardı.

Ödeme Hizmetleri Yasası’nda yapılan değişikliklerde artık kripto para işlemlerine de bir yer verilmeye başlandı. Japonya’daki kripto para şirketleri bu yasal değişikliğin ardından Mali Hizmetler Komitesi’ne kayıt yaptırmak zorunda kaldıllar.

Mali Hizmetler Komitesi, bu yasa değişikliğinin ardından ülkedeki kripto para şirketlerine lisans vermeye başlayacağını açıkladı. Ancak Komite, bu yasa çıkmadan önce hizmet veren şirketlerin bir süre ilsanssız bir şekilde hizmet vermelerine izin verdi.

Sonuncu Bitti

Mali Hizmetler Komitesi, bu yasa çıkmadan önce açık olan kripto para şirketlerinden 20 tanesine zaten lisans vermiş, geriye yalnızca bir tane kalmıştı.

Mali Hizmetler Komitesi artık bu son borsaya, Lastroots’a da lisans verdi. Lastroots, lisans alabilmek için aslında geçtiğimiz yıllarda başvuru yaptı ancak Mali Hizmetler Komitesi o dönemlerde Lastroots’un henüz istenen seviyede olmadığına karar verdi. Kendisini Komite’nin istekleri doğrultusunda geliştiren Lastroots, nihayet lisansı almayı başardı.

Japonya’daki lisanslı kripto para borsalarının sayısı böylece 21’e çıkmış oldu. Japonya ayrıca bu hamlesiyle birlikte kripto para konusunda dünyanın öncülerinden biri haline geldi.

.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment